Pääkirjoitus: Am­mat­ti­lii­tot pu­ris­te­le­vat hal­li­tus­ta vielä lempein ottein – mutta tuskin pitkään

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kau­pun­ki­pyö­rät Ouluun – Oulu ei voi olla pyö­räi­ly­pää­kau­pun­ki, jos täällä ei ole kau­pun­ki­pyö­riä

Oulun kaupunkipyöräkeskustelu käy tällä hetkellä kiivaana, sillä kaupunki päättää vuoden loppuun mennessä kunnan omien kaupunkipyörien kohtalosta. Oulun Keskustanuorten mielestä kaupunkipyörät parantaisivat nuorten, matkailijoiden, pienituloisten ja opiskelijoiden liikkumista Oulussa.

Kaupunkipyörät lisäävät joukkoliikenneverkon kattavuutta siten, että kaupunkipyörät olisivat bussiverkon jatke: pyörällä voisi polkaista kilometrin tai parin matkan bussipysäkille tai bussipysäkiltä jatkaa helposti pyörällä matkaa eteenpäin.

Tuhansilla oululaisilla on jo käytössä Waltti-kortti, jolla pyörät saisi käyttöön. Toisin sanoen, nämä tuhannet kuntalaiset olisivat valmiita kaupunkipyörien käyttäjiä jo ensimmäisestä pyörien käyttöönottopäivästä lähtien. Koemme erityisesti, että kaupunkipyörät parantaisivat länsi-itä-suuntaista joukkoliikennettä sekä keskustan ulkopuolelta saapuvien oululaisten liikkumista.

Sähköavusteiset kaupunkipyörät palvelisivat laajempaa joukkoa kaupunkilaisia, koska niiden asemia voitaisiin sijoittaa niille alueille, joissa joukkoliikenne on heikompi, kuten Kiiminkiin, Haukiputaalle ja Oulunsaloon.

Kaupunkipyörät toimivat Oulussa mielestämme paremmin kuin sähköpotkulaudat, koska kaupunkialueen välimatkat ovat pitkiä. Kaupunkipyörällä on turvallisempi ja ergonomisempi liikkua useiden kilometrien matkoja asuinalueelta toiseen.

"Yleisesti kaupunkipyörät mahdollistavat vapaamman ja nopeamman liikkumisen niin oululaisille kuin matkailijoille, kun pyörää voi käyttää oman aikataulun mukaan."

Sähköpotkulauta on ihanteellinen keskustan alueella kuljettaviin lyhyisiin matkoihin, kun taas kaupunkipyörällä voi mukavasti liikkua pidempiä matkoja tai kuljettaa ostokset kotiin.

Mielestämme Oulu ei voi olla pyöräilypääkaupunki, jos täällä ei ole kaupunkipyöriä. Ilman kaupunkipyöriä matkailijat eivät voi tutustua kauniiseen kaupunkiin oululaiseen tyyliin eli pyöräillen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.