Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kau­pun­gin­hal­li­tus yllätti – Kii­min­gin Jo­ki­ran­nan koulu siirtyy lukion naa­pu­riin tu­le­vaan uuteen kouluun

Kaupunginhallitus päätti Jarmo Husson (kok.) esityksestä, Kiimingin Jokirannan koulun uudisrakennus tehdään Kiimingin lukion naapuriin eikä koulun nykyiselle tontille.

Oulun kaupunginhallitus päätti Jarmo Husson (kok.) esityksestä äänin 10–3, että sisäilmaongelmista kärsinyt Kiimingin Jokirannan koulun korvaava uudiskoulu rakennetaan Kiimingin lukion naapuriin eikä koulun nykyiselle tontille.

Samalla kaupunginhallitus vahvisti koulun kustannusarvioksi 19 989 000 euroa. Se on lähes 1,8 miljoonaa euroa enemmän kuin vaihtoehto, jossa Jokirannan uusi koulu olisi rakennettu nykyiselle tontille.

Uuden koulun hankesuunnitelmaan sisällytetään myös korvaavan jalkapallokentän rakentamisen kustannukset, sillä uusi koulu ei sovi lukion tontille, vaan vaatii tonttia viereiseltä virkistys- ja ulkoilualueelta.

Kaupunginjohtajan pohjaesitys oli, että Jokirannan koulu olisi toteutettu koulun nykyiselle tontille 18,2 miljoonalla eurolla. Tätä esitystä kannattivat ainoastaan vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat kaupunginhallituksessa muiden puolueiden ollessa lukiovaihtoehdon kannalla.

Lukion kohtalo yhä auki

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen (kesk.) sanoo, että ratkaisu ei vielä linjaa Kiimingin lukion tulevaisuutta, vaikka se säilyisikin palveluverkkosuunnitelman kakkosvaihtoehdossa.

– Ratkaisevin tekijä oli koulun tulo Syke-talon, kirjaston ja nuorisotalon yhteyteen. Naapurissa on myös Kiimingin hyvinvointikeskus. Ratkaisu tiivistää Kiimingin keskustan rakennetta.

Lukion tontin yhteydessä on puhuttu maaperän heikkoudesta rakentamiseen.

– Luimme raporttia tarkasti eikä maaperä ole niin huono, etteikö uuden koulun rakentaminen onnistu.

Jokirannan koulun siirto edellyttää asemakaavan muutosta. Nykyiselle tontille olisi päästy heti rakentamaan.