Kaup­po­jen he­del­mä- ja vi­han­nes­hä­vik­kiä aletaan ja­los­taa ra­vin­to­loi­hin ja kou­lu­ruo­kai­luun Iissä – toi­min­ta­ta­pa on Suo­mes­sa ai­nut­laa­tui­nen

Iin ruokapalvelut aloittaa hävikkiruokayhteistyön oululaisen CircMeal-yhtiön kanssa.

Toimintamallin tarkoituksena on vähentää ruokakauppojen hedelmä- ja vihanneshävikkiä.
Toimintamallin tarkoituksena on vähentää ruokakauppojen hedelmä- ja vihanneshävikkiä.
Kuva: Leinonen Jukka

Iin ruokapalvelut aloittaa hävikkiruokayhteistyön oululaisen CircMeal-yhtiön kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on vähentää ruokakauppojen hedelmä- ja vihanneshävikkiä.

Toimintamallissa CircMeal jatkojalostaa kaupoilta jääneen hävikkiruoan tuotteiksi, joita myydään eteenpäin ravintoloille. Hävikkituotteista syntyneitä luomuksia käytetään myös Haminan koulussa. CircMealin tuottamat salaatit ja smoothiet ovat normaalin ruokalistan lisä, joita oppilaat pääsevät syömään esimerkiksi aamu- ja iltapäivätoiminnan välipalojen yhteydessä.

Toiminnan tarkoituksena on saavuttaa biojätemaksujen ja -määrien sekä hedelmä- ja vihanneshävikin pienenemistä, budjetoinnin tarkkuuden paranemista ja logistiikkakustannusten säästöä.

Toimintatapa on Suomessa ainutlaatuinen. Yhteistyö aloitetaan viikolla neljä, jolloin Haminan koululla opastetaan koululaisia ja aikuisia tuotteiden käyttöön.