Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Katri Kul­mu­nin ku­jan­juok­su

Olisiko Kulmunin paikalla vastaavassa tilanteessa ollut miespoliitikko joutunut kokemaan median ja poliitikkotovereidensa taholta samanlaista kohtelua?

32-vuotias Katri Kulmuni on ehtinyt jo tähän mennessä kokea merkittävän poliittisen elämänjakson. Valmistuttuaan yhteiskuntatieteiden maisteriksi 2010 hän toimi lyhyehkön ajan silloisen ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Katri Kulmuni ei ole suinkaan ainoa, jonka on kiittäminen Väyrystä poliittisesta "yksityisopetuksestaan"; Riikka Pakarinen on ollut myös Väyrysen avustaja poliittisen uransa alkumetreillä.

Olin vaimoni kanssa keväällä 2019 eduskuntavaalien alla esitelmöitsijämatkalla Lapissa useilla paikkakunnilla. Länsi-Lapista itäiseen kolkkaan vaalimainoksista huomattavimpana esiintyi Katri Kulmunin suurikokoinen, hymyilevä kuva. Kulmuni oli jo neljä vuotta aikaisemmin noussut eduskuntaan Lapin vaalipiirin suurimmalla, 9 702 äänen äänimäärällä. Nytkin 2019 hän uusi paikkansa, tosin hiukan pienemmällä äänimäärällä.