Kylät: Lai­ta­saa­ren asuk­kaat kehuvat omaa idyl­liään

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Katri Kul­mu­nin ku­jan­juok­su

Olisiko Kulmunin paikalla vastaavassa tilanteessa ollut miespoliitikko joutunut kokemaan median ja poliitikkotovereidensa taholta samanlaista kohtelua?

32-vuotias Katri Kulmuni on ehtinyt jo tähän mennessä kokea merkittävän poliittisen elämänjakson. Valmistuttuaan yhteiskuntatieteiden maisteriksi 2010 hän toimi lyhyehkön ajan silloisen ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Katri Kulmuni ei ole suinkaan ainoa, jonka on kiittäminen Väyrystä poliittisesta "yksityisopetuksestaan"; Riikka Pakarinen on ollut myös Väyrysen avustaja poliittisen uransa alkumetreillä.

Olin vaimoni kanssa keväällä 2019 eduskuntavaalien alla esitelmöitsijämatkalla Lapissa useilla paikkakunnilla. Länsi-Lapista itäiseen kolkkaan vaalimainoksista huomattavimpana esiintyi Katri Kulmunin suurikokoinen, hymyilevä kuva. Kulmuni oli jo neljä vuotta aikaisemmin noussut eduskuntaan Lapin vaalipiirin suurimmalla, 9 702 äänen äänimäärällä. Nytkin 2019 hän uusi paikkansa, tosin hiukan pienemmällä äänimäärällä.

Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Kulmunilla oli Lapissa melkoinen noste, ja lappilaiset tuntuivat olevan suurin joukoin hänen taustatukenaan.

Lahjakas nuori nainen koettiin laajasti Lapin ylpeytenä; kielitaitoa suomen lisäksi, ruotsi, englanti, venäjä ja ranska.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.