Kärp­pien kevään 2018 san­ka­ri­maa­li­vah­ti Veini Veh­vi­läi­nen lai­nal­le JYPiin

Veini Vehviläinen esittelee torjuntataitojaan vaihteeksi jälleen kotimaan jääkiekkoympyröissä.
Veini Vehviläinen esittelee torjuntataitojaan vaihteeksi jälleen kotimaan jääkiekkoympyröissä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kärppien vuoden 2018 Suomen mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Veini Vehviläinen palaa kotimaan jääkiekkoympyröihin. Maalivahdin uusi joukkue ei kuitenkaan ole Kärpät, vaan JYP, joka saa Vehviläisen lainalle NHL-seura Columbuksesta. Laina on voimassa toistaiseksi, ja Columbuksella on halutessaan oikeus kutsua Vehviläinen takaisin.

– Vehviläisen lainasopimus on selkeä vahvistus liigajoukkueemme maalivahtiosastolle ja myös merkittävä asia koko jyväskyläläiselle kiekkoyhteisölle, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kiteytti.

Vehviläinen palaa tuttuun ympäristöön, sillä hän on kotoisin Palokasta ja aloitti liigauransa juuri JYPissä kaudella 2015–2016.

23-vuotias Vehviläinen siirtyi Kärpistä Columbuksen organisaatioon kesällä 2019.

Viime kaudella läpimurto NHL:ään jäi vielä tekemättä. Vehviläinen totuttautui Pohjois-Amerikan kiekkokulttuurin lainalaisuuksiin AHL:n Clevelandissa.

Vehviläisen päätyminen lainalle JYPiin on luontevaa, vaikka Vehviläinen on Kärppien pukukopissa ja kannattajien keskuudessa erityisen pidetty pelaaja. Hän voitti kärppävuosinaan Liigan parhaan maalivahdin palkinnon kahdesti (2018 ja 2019).

Nyt tie Kärppiin oli kuitenkin tukossa, sillä joukkueen maalivahtikaksikon muodostavat Patrik Rybar ja keväällä NHL-seura Coloradon kanssa sopimuksen tehnyt Justus Annunen.