Suviseurat: "Nämä ovat oikein hauskat fes­ta­rit", sanoo nuori seu­ra­vie­ras Anna Kar­hu­maa Lopen su­vi­seu­roil­la

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­toi­met päät­ty­vät Suomen ra­joil­la per­jan­tai­na

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Kärp­pien ju­nio­ri­myl­lyn läpi käynyt Samuel Jukuri torjui Jokerit voit­toon – Mar­ja­mä­ki: ”Siitä joukkue otti ilon irti ko­pis­sa”

Lauri Marjamäki on entinen kärppävalmentaja. Hän iloitsi perjantaina joukkueensa maalivahdin onnistumisesta. Arkistokuva.
Lauri Marjamäki on entinen kärppävalmentaja. Hän iloitsi perjantaina joukkueensa maalivahdin onnistumisesta. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Torvinen

Helsingin Jokerit kaatoi perjantai-illan KHL-ottelussaan Torpedo Nizhni Novgorodin 4–1.

Kotijoukkue Jokereiden hahmo oli eittämättä 24-vuotias Samuel Jukuri. Kärppien juniorimyllyn läpi käynyt maalivahti torjui uransa toisessa KHL-ottelussaan ensimmäisen voittonsa.

– Iso juttu. Viimeksi (pelatessani) hävittiin jatkoajalla, jäi harmittamaan tosi paljon. Nyt on sitten saatu se voitto vyölle. Tuntuu mahtavalta, Jukuri kommentoi STT:n mukaan.

Torjuntoja maalivahdille kertyi ottelussa 27. Niiden joukossa oli useampi kova koppi.

– Upea peli nuorelle maalivahdillemme, että hän sai ensimmäisen KHL-voittonsa. Siitä joukkue otti ilon irti kopissa, Jokereiden päävalmentaja, entinen kärppävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuran verkkosivuilla.

Jukuri siirtyi Kärppien juniorijoukkueiden jälkeen Mestikseen, jossa hän pelasi Jokipoikien ja Hermeksen riveissä. Viime kauden hän kiekkoili Tanskassa, josta hän siirtyi Jokereihin. Kahden KHL-ottelun lisäksi Jukuri on pelannut kuluvalla kaudella Mestiksessä Kiekko-Vantaan joukkueessa.

Vanhoista kärppäpelaajista vireessä Jokereilta oli perjantaina myös puolustaja Jakub Krejčík, joka teki ottelussa kauden neljännen maalinsa. Myös ex-kärppähyökkääjä Saku Mäenalanen pääsi tehopisteille. Hän syötti Jokereiden kolmannen maalin.

Krejčíkin lisäksi Jokereista maalinteossa onnistuivat Antti Pihlström, Henri Ikonen ja Marko Anttila.