Vesihuolto: Ve­si­joh­to­ver­kos­to ra­pis­tuu kaik­kial­la – lisää rahaa tar­vi­taan ve­si­huol­lon var­mis­ta­mi­seen

Tulipalot: Yksi henkilö me­neh­tyi Ka­la­joel­la roi­hun­nees­sa oma­ko­ti­ta­lon palossa

Kärp­pien ex-pu­heen­joh­ta­jal­le Seppo Ar­po­sel­le upea tun­nus­tus – aa­te­loi­daan Jää­kiek­ko­lei­jo­nak­si yhtä aikaa en­tis­ten huip­pu­pe­laa­jien kanssa

Shokkitappio TuTo:lle oli Arposelle kärppäuran kovin paikka.

Seppo Arponen on yksi keskeisistä tekijöistä Kärppien 2000-luvun menestystarinassa.
Seppo Arponen on yksi keskeisistä tekijöistä Kärppien 2000-luvun menestystarinassa.
Kuva: Leinonen Jukka

Teollisuusneuvos Seppo Arponen, 78, on tehnyt pitkän päivätyön myös jääkiekkoilun taustavoimana. Torstai tarjoaa Arposelle yhden uuden kohokohdan, kun Jääkiekkomuseo aateloi hänet Helsingissä kunniagalleriansa jäseneksi.

Jääkiekkoleijonan arvonimen saavat Arposen lisäksi ex-huippupelaajat Niklas Hagman, Niko Kapanen, Tuomo Ruutu, Petra Vaarakallio ja Ossi Väänänen.

Arponen on toiminut muun muassa puheenjohtajana Kärpissä (1995–2009) ja Kärppäsäätiössä (2002–2009) sekä SM-liigan varapuheenjohtajana (2003–2008). Hänen vetovastuunsa aikana Kärpät nousi alasarjojen hämystä pääsarjan kestomenestyjäksi ja suunnannäyttäjäksi.

– Kovin paikka oli, kun hävisimme keväällä 1999 TuTo:lle ja liiganousu lykkääntyi. Seurassa rivit rakoilivat, mutta onneksi päätöksiä ei tehty tunnekuohussa, Arponen painotti vuonna 2013 syntymäpäivähaastattelussaan.

Arponen seuraa tarkasti myös yhteiskunnallisia asioita ja on vuosien varrella ottanut julkisesti kantaa muun muassa Oulun kehityksen suuntaan. 2009 hän sai Kalevan Vuoden julkisuusteko -tunnustuksen.