Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Kär­pil­le kauden avaus­voit­to – Sport kaatui vasta jat­ko­ajal­la Jan­du­sin yli­voi­ma­maa­lil­la

Kärpät-Sport-ottelu avasi Raksilan Liigakauden. Arkistokuva joukkueiden kohtaamisesta viime kaudelta.
Kärpät-Sport-ottelu avasi Raksilan Liigakauden. Arkistokuva joukkueiden kohtaamisesta viime kaudelta.
Kuva: Pekka Peura

Kärpät avasi liigakauden 2–1-jatkoaikavoitolla Vaasan Sportista. Kärppien molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. Ensimmäisestä vastasi Julius Junttila, toisesta tuore tshekkipaikka Martin Jandus.

1. erä

Kärpät aloitti ottelun vauhdilla vyöryttäen hyökkäyksiä ensimmäisten minuuttien aikana vaasalaisten puolustuspäähän. Kärppien uusittu pelityyli näkyi etenkin ottelun alussa, sillä omiin ei jääty vaan ylöspäin lähdettiin vauhdilla ja suoraan.

Sport sai kuitenkin juonesta kiinni erän edetessä ja myös erän vaarallisimmat maalipaikat. Paras tilanne osui Atro Leppäselle, mutta nuori kärppäpuolustaja Emil Pieniniemi oli mies paikallaan.

Maaleja erässä ei kuitenkaan nähty ja erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa. Myöskään erikoistilannepelaamisen makuun ei vielä päästy, sillä jäähyjä ei vihelletty.

Ottelua on saapunut seuraamaan myös Vaasan Sportin nykyinen osaomistaja ja entinen kärppäluotsi Mikko Manner, joka murjaisi toimivansa parhaillaan Kelan päävalmentajana.

2.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.