Kärpät vi­rit­te­lee raskaan sarjan täs­mä­han­kin­taa – seura tiu­kas­ti Jussi Jokisen pe­räs­sä, sopimus erit­täin lähellä

Kärppien hyökkäyksessä ja ylivoimakentässä on juuri Jussi Jokisen kokoinen aukko. Viime syksynä Jokinen oli NHL-seura Detroit Red Wingsin testissä. Kalajoen kasvatti jäi tuolloin ilman sopimusta.

Jussi Jokinen on pelannut Kärpissä edellisen kerran NHL:n työsulkukaudella 2012–2013.
Jussi Jokinen on pelannut Kärpissä edellisen kerran NHL:n työsulkukaudella 2012–2013.
Kuva: Leinonen Jukka

Liikehdintä jääkiekon pelaajamarkkinoilla kiihtyy aina tammikuun aikana. Kotimaan Liigan kärjessä ylivoimaisella erolla porskuttava Kärpät on seurannut tilannetta toistaiseksi maltillisesti.

– Meillä on paketti hyvin kasassa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahomuotoili viime viikolla Kaleva.fi:n haastattelussa.

"Paketti hyvin kasassa" ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Kärppien seurajohto olisi huippukiekkoilun kulisseissa aktiivinen – päinvastoin.

Viime kaudella Kärpät teki kevättalven siirtomarkkinoilla yhden raskaan sarjan täsmähankinnan, kun HPK:n maalitykki Kristian Vesalainen muutti Hämeenlinnasta Ouluun ja oli hyvillä otteillaan auttamassa Kärppiä mestaruuteen.

Nyt Kärppien kiikarissa on vielä paljon Vesalaista kovempi tekijä. Kalevan tietojen mukaan Kärpät on erittäin tiiviisti hyökkääjä Jussi Jokisen perässä.

NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa ansioitunut Jokinen, 35, on ollut ilman seuraa sen jälkeen, kun konkari urakoi marras-joulukuussa seitsemän ottelun pätkäpestin Sveitsin kakkosliigan Klotenissa ja iski kelpo tehot 2+10=12.

Ylivoiman kapellimestari

Runkosarjan ja pudotuspelien kamppailut mukaan luettuna Jokinen on pelannut urallaan yli tuhat NHL-ottelua.

Viime syksynä Jokinen oli NHL-seura Detroit Red Wingsin testissä. Kalajoen kasvatti jäi tuolloin ilman sopimusta, mutta ovi NHL:n suuntaan on ollut yhä raollaan.

– Jos NHL:stä ei kuulu tammikuun aikana mitään, teen loppukaudeksi sopimuksen jonkun eurooppalaisen seuran kanssa, Jokinen valotti marraskuussa suunnitelmiaan.

Nyt käsillä on aika, jolloin Jokinen naulaa omia ratkaisujaan. Paluu NHL:ään näyttää epätodennäköiseltä, mutta monikäyttöisen hyökkääjän palveluksille on kysyntää ympäri Eurooppaa.

Näiden seurojen joukossa Kärpät on Jokiselle tällä hetkellä yksi houkuttelevimmista vaihtoehdoista – ellei jopa houkuttelevin.

Jokinen ponnisti Kärpistä NHL:ään vuoden 2005 Suomen mestaruuden jälkeen ja on nykyisin myös yksi seuran osaomistajista.

Kärppien ja päävalmentaja Mikko Mannerin mestaruuspalapelissä olisi juuri Jokisen kokoinen aukko. Hyökkääjä toisi Kärppien joukkueeseen paitsi johtajuutensa ja kokemuksensa, myös maailmanluokan juonikkuutta ja ratkaisuvoimaa ylivoimapeliin, joka ei ole vielä toistaiseksi pyörinyt odotetulla tehokkuudella.

Edellisen kerran Jokinen pelasi Kärpissä NHL:n työsulkukaudella 2012–2013. Tuolloin Jokinen kertoi, että yksi hänen unelmistaan on palata vielä jonain päivänä Kärppiin.

Ympyrän sulkeutuminen on nyt enemmän kuin lähellä.