Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kär­jis­ty­nees­tä kes­kus­te­lu­il­ma­pii­ris­tä on syytä huo­les­tua ja tehdä ryh­ti­lii­ke

Ystäväni liittyi hiljattain poliittiseen nuorisojärjestöön, koska hän haluaa olla mukana vaikuttamassa yhteisiin yhteiskunnallisiin asioihin. Pian liittymisensä jälkeen hän alkoi saada paljon hyvin rumia viestejä niin puolueeseensa kuin henkilöönsä liittyen.

Viestien tarkoituksena ei ollut keskustella, vaan arvostella ja hiljentää. Valitettava esimerkki tämän päivän yhteiskunnastamme.

Olen huolestunut yhä kärjekkäämmäksi käyvästä ja vastakkainasettelua edistävästä keskusteluilmapiiristä. Vaikka edelleen onneksi on asiallista keskustelua, vaikuttaa suuntaus menevän yhä enemmän tahallaan kärjistävään, epäasialliseen ja toisiamme haukkuvampaan tyyliin.

Tarvitsemme keskusteluilmapiiriimme ryhtiliikkeen. Rakentava yhteiskunnallinen keskustelu on demokratian ja toimivan yhteiskunnan perusedellytys. Kyse ei ole sananvapauden kaventamisesta, vaan sananvapauteen liittyvästä vastuusta ja myös yhteiskuntamme turvallisuudesta. Kyse on toisiamme kunnioittavasta tavasta keskustella asioista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.