Tilaajille

KalPa oli piston verran parempi – sarjan kärjen taso on nyt Kärp­pien tie­dos­sa

Kati Asikainen oli oivassa torjuntavireessä Kärppien maalilla, vaikka KalPa upotti neljä osumaa hänen taakseen.
Kati Asikainen oli oivassa torjuntavireessä Kärppien maalilla, vaikka KalPa upotti neljä osumaa hänen taakseen.
Kuva: Teija Soini

Kalpa on urheilumiekkailun aselaji, jossa osuma-alueena on koko keho. Koko kehon likoon pistämistä vaati myös Oulun Kärppien sunnuntain liigan avauskierroksen vastustaja Kuopion KalPa, sillä peli oli odotetun railakasta.

– Vauhdikas peli, jota pelaajat tykkäävät pelata ja valmentaja valmentaa, Kärppien vastuuvalmentaja Janne Salmela ennakoi ja sai, mitä tilasi.

Joukkueiden edellisistä kohtaamisista lienee jäänyt jotain hampaankoloon, sillä viime keväänä juuri KalPa katkaisi oululaisten tien välierissä, ennen kuin koko kausi koronan vuoksi loppui ennen aikojaan. Ottelusarja oli erittäin tiukka ja päättyi KalPan eduksi otteluvoitoin 2–3.

Lataus liigan starttiin löytyi sunnuntaina sitä sen suuremmin hakematta.

– Isossa kuvassa oli ihan hyvä suoritus ja mukava nähdä, missä mennään yhtä sarjan kovimpia joukkueita vastaan. Oikealla tiellä ollaan, Salmela paketoi.

Ainakaan mainiosti pelanneen maalivahti Kati Asikaisen piikkiin tappiota ei voi pistää. Ottelu ratkesi pikkuasioihin ja yksittäisiin juttuihin. KalPa oli lopulta etevämpi Raksilassa maalein 4–2.

–Jokainen pelaaja tuolla kopissa tietää, miksi maalit tulivat, Salmela totesi.

Päätöserässä nähtiin maalikarkeloiden minuutti, kun Kärppien Heli Allinen istui jäähyllä ja ehti penkiltä seurata peräti kolmen osuman syntyä. Ensimmäinen, maalivahti Tiina Ranteen luistimesta sisään lipunut avausmaali merkittiin Jonna Yli-Mäenpään nimiin, ja toisen, 2–3-kavennuksen, hän teki jo oikeasti.

Kolmas maali oli KalPan ylivoimaosuma.

Maaliryväs herätteli kotijoukkueen, jonka luistinta meno meinasi jo vähän painaa.

Kuopiolaisten väreissä pelaavat pitkään Kärppiä edustaneet hyökkääjä Saila Saari ja maalivahti Susanna Airaksinen ovat eittämättä vahvistuksia nykyjoukkueelleen. Sunnuntaina Airaksinen ei ollut pelivuorossa, eikä Saarikaan päässyt tulosta tekemään.

Hämeenlinnan Pallokerhosta Kärppiin täksi kaudeksi siirtynyt taitava hyökkääjä Ida Karjalainen aikoo satsata jääkiekkoon nyt tosissaan.

Oulusta kotoisin oleva Karjalainen on pelannut liigaa HPK:n lisäksi Ilveksessä. Olympiakomitean 6 000 euron apuraha sekä tukijoukkojen läsnäolo mahdollistavat sen, että Karjalaisen ei tarvitse nyt keskittyä mihinkään muuhun.

– Pystyn keskittymään pelkkään pelaamiseen eikä tarvitse miettiä töitä tai muuta. Täällä laatu oli ratkaisevin tekijä, 23-vuotias Haukiputaan Ahmojen kasvatti perustelee paluuta kotikonnuille.

Keskittymisellä hän hakee seuraavaa steppiä urallaan.

– Haluan kehittää itseäni pelaajana ja auttaa joukkuetta menestymään sekä päästä MM-kisajoukkueeseen ja nyt kisoihin asti, viime kevään joukkueeseen jo valituksi tullut Karjalainen asettaa tavoitteensa.

– Hetken aikaa siinä meni tajuta, ettei niitä (MM-kisoja) oikeasti olekaan, mutta siihen oli turha jäädä jumiin. Aloin vain valmistautua seuraavaan kauteen.

Karjalainen on kotiutunut ketjukavereidensa Oona Havanan ja Kiia Nousiaisen rinnalle hyvin. Valmentaja Salmelan silmin kentällinen onkin yksi joukkueen kovimmista.

– Mutta en nyt hirveästi haluaisi sitä viittaa alkaa ainakaan taakaksi asti laittamaan, hän toppuutteli.

– Ensimmäiseksi peliksi ihan hyvä, vaikka vielä on paljon parantamisen varaa. Ensimmäisen erän läpiajoni oli selvä maalipaikka, josta olisi pitänyt tehdä maali. Kolmannessa erässä sain jaettua kiekkoa ja rakennettua maalipaikkoja, Karjalainen analysoi omaa avaussuoritustaan.