Kalevan toi­mit­ta­ja testasi Allas Sea Pool Hel­sin­gin: Ei mikään kak­si­nen sau­na­elä­mys

Kovalle saunahullulle on pettymys, että Allas Sea Poolin saunat ovat sähkösaunoja. Toki niissä on valtavan kokoiset laatukiukaat, ja löylyt ovat sen mukaiset: kaiketi niin hyvät kuin sähkösaunassa yleensä voi saada.

Antti Ervasti.
Antti Ervasti.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Kovalle saunahullulle on pettymys, että Allas Sea Poolin saunat ovat sähkösaunoja. Toki niissä on valtavan kokoiset laatukiukaat, ja löylyt ovat sen mukaiset: kaiketi niin hyvät kuin sähkösaunassa yleensä voi saada.

Mikään saunomisen erikoismaailma ei Allas Sea Pool liene väittänyt koskaan olevansakaan. Saunakokemus vastaa suurin piirtein uimahallien perussaunoja: kyllähän siellä löylyt ottaa ja jonkin aikaa istuu. Pitkän kaavan mukainen löylyttely, kuten parhaissa yleisissä saunoissa, ei oikein iske.

Oululla on siis mahdollisuus pistää todella paljon paremmaksi, kun ja jos se Kiikelin merikylpylä tänne alkaa nousta.

Tulikuumana kesäpäivänä paikka on sopivan vilkas mutta ei tupaten täynnä, eli altaisiin mahtuu hyvin polskimaan. Merivesiallas näyttää mielenkiintoisemmalta, vaikka 23-asteisena vesi ei säväytä samalla tavalla kuin kylmempinä vuodenaikoina tekisi.

Voi hyvin kuvitella, että talvisaikaan kuluisi useampikin tunti kaavalla saunasta uimaan – uimasta saunaan – saunasta uimaan – uimasta saunaan jne, jne.

Merivesialtaan tuoksu ja tunnelma ovat kuitenkin hieno elämys näinkin. Lämmitetyn veden allas vastaa kokemuksena kuin uimahallissa uisi – näin helteellä. Talvella syyspimeällä kylmyydestä höyryävässä ilmassa uiminen on varmaakin elähdyttävämpi elämys.

Merkillepantavaa Allas Sea Poolissa ovat isot terassialueet monessa tasossa, ja kaikkialla toimii anniskelu sekä ruokatarjoilu. Tällä viikolla taisi olla jopa liian kuumaa altaiden äärellä löhöilyyn, mutta normaalikesänä se on varmasti helpompaa.

Vaikutuksen tekee kattoterassi, jolla on riittävästi kokoa sekä korkeutta, ja se tarjoaa hulppeat näkymät joka suuntaan. Sinne pääsee suoraan kadulta tarvitsematta ostaa kylpylälippua, mikä on yleisöystävällinen ratkaisu.

Oulussa vastaavat näkymät tulevat olemaan erilaiset, varmasti vaatimattomammatkin, mutta ainakin omanlaisensa.

Koska Kiikeliin tulevaan merikylpylään on luvassa monenlaista pientä ja isompaa parempaa kuin Helsingissä nyt on, siitä voi odotella mainiota viihtymispaikkaa myös paikallisille saunahulluille.

Lue juttu Helsingin Allas Sea Poolista.