Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kaleva Cupin lohkot on arvottu – katso video ar­von­nas­ta

Ville Luotola ja Mira Kulju arpoivat Kaleva Cupin alkulohkot lauantaina.
Ville Luotola ja Mira Kulju arpoivat Kaleva Cupin alkulohkot lauantaina.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Perinteisen Kaleva Cupin lohkoarvonta järjestettiin Raatissa AC Oulun liigaottelun yhteydessä lauantaina. Palloliiton pohjoisen alueen kilpailupäällikkö Mira Pyhälä ja Tervarit Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Ville Luotola arpoivat Kaleva Cupin eli 12-vuotiaiden Pohjois-Suomen nappulamestaruusturnauksen lohkot.

Kaleva Cup on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty junioriturnaus. Turnaus järjestetään elokuun lopussa jo 52:nnen kerran.

Tämän vuoden Kaleva Cup pelataan kolmipäiväisenä turnauksena 27.–29. elokuuta. Pelipaikkana on edellisten vuosien tapaan Heinäpään tekonurmi, jossa kamppaillaan kahdella eri kentällä. Poikien sarjassa on mukana kymmenen joukkuetta ja tyttöjen sarjassa kahdeksan joukkuetta. Tyttöjen finaali pelataan lauantaina ja pojat ovat vuorossa sunnuntaina.

Ville Luotola ja Mira Kulju arpoivat Kaleva Cupin lohkot AC Oulu–FC Inter -ottelun puoliajalla.
Video: JUKKA-PEKKA MOILANEN

Viime vuoden mestareita olivat oululaiset OLS ja OHF. OLS Sininen voitti poikien finaalissa RoPS:n maalein 4–0. Tyttöjen loppuottelussa Oulun Harrastefutiksen OHF/Musta kukisi Ajax-Sarkkirannan tuloksella 2–0.

Poikien sarjassa on kaksi viiden joukkueen lohkoa. A-lohkoon arvottiin Ajax/10, HauPa, Limingan Pallokarhut, OLS/Sininen ja muhoslainen Ponkilan Pantterit Musta. B-lohkossa ovat Ajax/Valkoinen, FC Santa Claus Juniorit, KajHa, OLS/Keltainen ja RoPS.

Tytöt pelaavat neljän joukkueen lohkoissa. A-lohkon joukkueet ovat FC Ylivieska, HauPa, OHF/09 Turkoosi ja ONS. B-lohkossa pelaavat AJAX, kajaanilainen FC Wimma, Limingan Pallokarhut ja OHF/09 Musta.