Vaimon taistelu ja tappio rintasyöpää vastaan pani Mikko Within kirjoittamaan kirjan

Mikko Within kirjoittamassa Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta -nimisessä kirjassa kerrotaan syöpäarjesta kaunistelematta, mutta kirja ei myöskään ole pelkkää paatosta ja surkuttelua. KUVA: Maija Pylväs
Kale! 18.11.2018 20:44
Maija Pylväs

IT-alalla työskentelevä Mikko With viimeistelee kirjaansa, joka käsittelee hänen perheensä elämää Tiina-vaimon sairastelujen keskellä aivan Tiinan kuolemaan asti.

– Nyt tuntuu, että etäisyyttä tapahtumiin on sen verran, että kirjoittaminen ei tee väärällä lailla pahaa, vaan tuntuu hyvältä, Mikko With kertoo.

Kaikki alkoi siitä, kun Tiinalla todettiin vuonna 2008 rintasyöpä – ja noin kuukauden kuluttua tästä löytyi munasarjasyöpä. Sairastelua kesti kahdeksan vuotta, kunnes hän kuoli elokuussa vuonna 2016.

Vaimoni vasen rinta ja muuta sairasta -nimisen kirjan kehikkona toimii Tiinan kirjoittama Vasen rintani ja muuta sairasta -niminen blogi. Mikko kuitenkin muistuttaa, ettei kirja ole kasa blogitekstejä, vaan kirja antaa tilaa ennen kaikkea hänen omille ajatuksilleen.

– Kerron asioista omasta näkökulmastani. Kirjoitan arjesta kaunistelematta, mutta se ei myöskään ole pelkkää paatosta ja surkuttelua. Kirja on hyvin kaunokirjallinen ja siinä on paljon dramatisoitua dialogia, hän tiivistää.

Mikon nöyränä toivomuksena on, että kirja auttaisi ihmisiä puhumaan vapaammin syövästä ja kuolemasta.

Tiinan kuolemasta on nyt reilu kaksi vuotta ja Within perheen elämä Limingassa on tasoittunut. Mikko kertoo, että ikävä iskee välillä vieläkin todella kovaa, vaikka muut eivät sitä ehkä näe.

– Sanotaanko näin, että hyviä hetkiä on jo enemmän ja huonoja vähemmän. Perusarki on kaikista helpoin, mutta joulut ja muut juhlat vaikeampia.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

74
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
34
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
29
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
23
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
23
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
21
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”
14
Hulevesilasku kolahtaa oululaisten kiinteistönomistajien postiluukkuihin jo maaliskuussa – Summat viime vuoden tasolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

269 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä teille on antanut tämä Juttutupaan kirjoittelu

Onhan se tietynlaista viihdettä seilailla tämän Kalevan ylläpitämän "seinälehden" kirjoituksia. Näkeehän tästä mitä jut... Lue lisää...
Ällistelijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image