Uma ja Reijo Nissin kierrätyshäät maksoivat tonnin - pukukoodiin sopivat pie­ru­kal­sa­rit­kin

Häämatkallaan Uma ja Reijo Nissi liftasivat ympäri Suomea ja nukkuivat teltassa tai Instagramissa tavattujen tuikituntemattomien luona. KUVA: Ester van Dam
Kale! 2.9.2018 19:02
Laura Tauriainen

Morsian asteli Ylikiimingin kirkon käytävää paljain jaloin keltaisessa asussaan, jonka yläosan oli ystävä virkannut. Alttarilla odotti kirkkaanpunaiseen pukeutunut sulhanen.

Paita oli löydetty kirpputorilta viidelläkymmenellä sentillä. Seremonian aikana ei virsiä laulettu, vaan kuultiin morsiamen veljen ja kaverin tyttären musisointia.

Sulhasen sormeen pujotettiin veljen vanha sormus, morsiamen perinnehenkinen sormus oli hankittu kanikonttorista vanhoja kultakoruja vastaan.

Papin aamenen jälkeen tuore aviopari käveli käytävää Star Warsin tunnarin tahtiin. Ulkona odotti hääauton virkaa toimittava vanha lava-auton rämä, jonka kyytiin pari kiipesi nokkosia ja horsmaa kasvavan multakasan päälle.

Jatkoja juhlittiin Juopulin kylätalolla. Ruuaksi oli kasviskeittoa, ohjelmassa oli puheita ja esityksiä ja lopuksi juotiin kahvit.

Bollywood-henkiset koristeet oli valmistettu kierrätysmateriaaleista. Valkoisten pöytäliinojen sijasta pöytiä peittivät värikkäistä lakanoista ja verhoista ommellut liinat, katosta roikkui munakennoista valmistettuja värikkäitä koristeita ja talkootyönä ommeltuja viirejä.

Sukulaiset olivat leiponeet suolaista tai makeaa. Jos yksi sortti loppui, pöytään tuotiin jotain uutta.

”Meidän pukukoodi oli semmoinen, että tulkaa missä vaatteissa tulette, kunhan teillä on mukava olla. Meille on ihan sama, vaikka sinne tulee pierukalsareissa”, Reijo Nissi kertoo.

”Minulla on huono suhde uuteen tavaraan, enkä pysty hyvällä omalla tunnolla ostamaan kaupasta uutta. En tunne tarvetta pitää suomalaista yhteiskuntaa pystyssä ostelemalla, vaan haluan viedä sitä toiseen suuntaan”, Uma Nissi toteaa.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.

MAINOS

Kommentoi

Kun menee maistraatissa naimisiin, pääsee vielä vähemmällä ja halvemmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se vihkimispaikka määritä, millaiset juhlat ovat tai eivät ole. Kirkossa naimisiin meneminen ei vaadi juhlia eikä toisaalta maistraatissa naimisiin meneminen vaadi juhlien pitämättömyyttä tai vaatimattomuutta.

Aika usein ne valkoisetkin pöytäliinat tuntuvat olevan (Ikean Knoppa-) lakanoita, koristeita ostetaan ja saadaan käytettynä, perinteisen hääpuvunkin voi löytää käytettynä. Kiva, että uskalletaan pitää omannäköiset häät, mutta ei ne perinteisemmänkään näköiset häät tarkoita sitä, että kaikki hankittaisiin uutena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että on ihmisiä jotka uskaltavat ja toteuttavat haaveensa omalla tavallaan. Ei se tarve koreata olla kun on se aito tunne - Rakkaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menin naimisiin 1988 maistraatisa. Virkailijat todistivat. sormukset makso noin
300 markkaa yhteensä. Joo ja kakku ostettiin leipomosta, oisko ollu 50 markkaa.
Vaatteet oli käytetyt mutta siistit. Joo. Yhesä on oltu, mutta rakkautta etsin vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sormukset ostettu parempina aikoina, kaiverrukset puuttuivat. Naimisiin maistraatissa, sinne savuttavalla bensa-transitilla. Pullo kuohuvaa n 10€. Patjat lattialla kun sänkyjä ei ollut. En muista, paljonko sormuksien kaiverrukset maksoi. Kakku oli omatekoinen. Vuosikaudet ollaan oltu yhdessä. Parempaa ei kummankaan kannata lähtä etsimään, ollaan niin paljon yhdessä koettu, ettei muilla ole ymmärrystä siitä. Ei se kalliisti naimisiin meno asioita paranna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
87
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
81
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa
50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
46
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
44
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
43
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image