Syömäsä: Hai Longin buffetissa saa vetää sushiöverit

Hai Longin sushibuffetissa on tarjolla on erilaisia kala- merenelävä- ja kasvissusheja, joita on koristeltu ja maustettu erilaisin kastikkein. KUVA: Kati Valjus
Kale! 29.12.2018 18:06
Kati Valjus

Sushibuffetia on odotettu Ouluun. Helsingissä niitä tuntuu olevan jo joka kulman takana, ja Tampereellakin muutamia. Oulussa sushibuffetit ovat tähän saakka olleet sushiravintolan yksittäisiä tempauksia.

Nyt oululaisia sushin ystäviä hemmotellaan Hai Longissa, jossa sushi kuuluu osana buffetiin ja sitä saa vetää napansa täyteen.

Hai Longin buffetissa on sushia lounaallakin, mutta valikoima on yksipuolinen ja laarit ammottavat kiireisempään lounasaikaan tyhjyyttään. Vasta iltabuffetissa sushit ovat parhaimmillaan, eli laatuun on panostettu, niin kuin pitääkin. 

Iltabuffet on katettu maanantaista perjantaihin kello 14-18. Vähän hassu aika, mutta toisaalta aivan mainio myöhäiselle lounaalle tai vaikkapa ystävien tapaamiselle after work -tunnelmissa. Iltapäiväbuffetin hinta ei ole kuin muutaman euron lounasbuffetia kalliimpi, joten rahalle saa mukavasti vastinetta. Voisin myös kuvitella, että iltapäiväaikaan istahtaminen on mukavalla tavalla kiireettömämpää kuin keskipäivällä.

Arki-iltapäivänä neljän kieppeillä reilusti asiakaspaikkoja omaavassa Hai Longissa on hyvin tilaa – suomeksi sanottuna melko tyhjää, siis. Vaatii varmasti aikansa, ennen kuin oululaiset löytävät iltapäiväbuffet-mahdollisuuden.

Mitenkään valtava Hai Longin sushibuffet ei ole, mutta kuitenkin ihan mukavan monipuolinen. Tarjolla on erilaisia kala- merenelävä- ja kasvissusheja joita on koristeltu ja maustettu erilaisin kastikkein. Buffetissa on siis myös silmänruokaa, mikä on sushin ystävälle todella tärkeä pointti. 

Buffetiin kuuluvat myös salaatit ja lämpimät ruuat, joten vatsansa saa varmasti täyteen. Ja toisaalta mukaan voi ottaa sellaisenkin kaverin, joka ei sushista välttämättä perusta.

Pitkät perinteet omaava Hai Long on tuonut Ouluun ennenkin uutta ruokarintamalla, joten sushibuffet on sille oiva jatkumo. Uskon ja toivon, että kun oululaiset löytävät iltapäiväbuffetin, sushitarjonta monipuolistuu ja runsastuu.

Hai Long

Isokatu 8

Iltabuffet ma–pe kello 14–18

Mitä maksoi: iltabuffet 13,90 euroa.

Kiitämme: etelän trendit rantautuvat vihdoin Ouluunkin. Sushibuffetia on odotettu!

Odotamme: sushibuffetin monipuolistumista ja runsastumista, kunhan oululaiset löytyävät sen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Missähän paikassa kirjoittaja on käynyt, kun näin ylitsevuotavaista on tämä hehkutus? Ei voi kyllä tätä "sushibuffettia" juuri mainostaa. Arki-iltana viiden maissa paikka oli täyteen ammuttu. "Sushia" oli tarjolla tasan kolmea sorttia ja se oli luokattoman huonoa. Onneksi keskustassa on myös Torii Sushi (Valkeaan en astu jalallani) ja jos kumijalka on alla niin suunta Tomoon vaikka Ideaparkissa onkin (onneksi heti ovenpielessä). Kiitos, ei tarvitse käydä tätä kokemassa toiste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Citymarketissa Tampereen kupeessa on kala ja kana-lijhatiskien kupeessa sushi tiski josta voi ostaa vasta valmistettua sushia mukaan. ei mitään valmiiksi pakattua moskaa. Tulis tuo Ouluun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävimme pakkiparin ja Paavon kanssa testaamassa paikan, hyvää oli. Paikka oli loppuunmyyty, yli 7000 asiakasta. Aika pitkät jonot oli..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sushin syönnin seuraus: Anisakias-sairaus on yleisintä Japanissa, mutta se on alkanut lisääntyä myös länsimaissa. Lääkärit varoittavat, että raa'asta ja alikypsennetystä kalasta voi saada parasiitteja. Sukkulamadot aiheuttavat tartuntoja maissa, joissa syödään merikalaa raakana, eli Japanissa ja Euroopassa Espanjassa ja Hollannissa. Anisakis-madot ovat hyvin harvinaisia Suomen vesistöistä kalastetussa kalassa. Kala pitää kypsentää kunnolla tai pakastaa kunnolla ennen syöntiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ovat sushiö-verit ja mitä maksaa? Eli tuleeko halvemmaksi kuin Lidlin maksalaatikko, hernekeittopurkki tai halpalenkki?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseisessä ravintolassa on tullut käytyä ja täytyy sanoa, että ruoan taso on mennyt alaspäin. Laatuun ja tuoreuteen täytyisi satsata lihojen suhteen. Sushi valikoima on vielä aika vähäistä. Jos laatu paranee niin kassakone varmasti kilisee tiuhemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin ainakin Hai Longin sushi on ollut todella huonolaatuista ja huonoa. Riisi on jotain aivan ihme riisiä (puuroriisiä tai vastaavaa). Riisistä on puuttunut soija kokonaan, joka pitäisi laittaa siihen riisin viilennyksen yhteydessä jne.
Melkein tekisi mieli sanoa, että Sushin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Käyn kokeilemassa kerran, mutta jos laatu on samaa roskaa mitä aikaisemmin en tule takaisin. Onneksi Oulussa on noita oikeitakin Sushipaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sushiiin kyllä soijaa laiteta, vaan riisiviinietikkaa. Hai Longin sushi (sushi on juuri se riisi siinä) on ollut todella huonoa, "eilistä kylmää riisiä". Toivottavasti paranee ja opettelevat mikä sushi-ateriassa on se pointti (eli riisi).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merikosken kiinalaisessa on buffetissa ollut tarjolla iät ja ajat sushia. Oulun paras kiinalainen, mutta sushista en tiedä kun ei ole mun juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hai Longissa on tullut käytyä pari-kolme kertaa, mutta ravintoloitsijan ainainen töykeän väsynyt käytös karkotti. Mieluummin Iin Makujen Maailmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä teen oman sushini itse pyytämästäni ja graavaamasta siiasta. Sitä sen verran ruisleivän päälle, että vähän valuu reunojen yli ja eiku silimät kiini nauttimaan! Japanian höpötykset ovat trendipelleille, ja kiinalaiset natriumglutamaatillaan ovat muutenkin tärvelleet hienon eteläaasialaisen ruokakulttuurin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Graavisiikaa en suuhuni pane! En halua sisuksiini mylläämään lapa- enkä muitakaan matoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan sushipaikkoja on todella vähän ja tällä tarkoitan, että laadukasta paikkaa ei yksinkertaisesti ole. Sushiksi voi näköjään kutsua sitä mikä näyttää vähän siltä, mutta maku on keskinkertainen ja sen alle. Valkean sushipaikka yksi näistä keskinkertaisuuksista. Harmi, että Tomo ei ole enää keskustassa, sieltä sai oikeasti hyvää sushia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuppipottu ja oikija läskisoosi se miehen tiellä pitää! Harmi vain, ettei oikijaa Läskiä taho saaha ennään mistään, kaikki on pilattu, sikaki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen käsittänyt notta tuo kirpeä sooshi ei olisikaan ihrottoman totuudellista ehtaa wasabia ollenkaan, vaan jäljitelmää tahi korviketta, niinkuin siinä tapauksessa, että virkiiniantupakan puutteen riehuessa valtoimenaan, tumpattaisiin piipunkoppaan olkia ja räsymaton värkkejä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

8:02
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
7:19
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
7:00
Kalen! kalluppi: Kehukko nää kaveria?
7:00
Jääkärikypärä, Ukko-Mauser-pistooli ja ansiomerkki ovat keräilijöiden aarteita – aselait lähes pysäyttivät aseiden keräilyn Tilaajille
7:00
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
6:24
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
6:21
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
33
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
28
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
9
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
6
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
4
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
2
Me aikuiset olemme luoneet todellisuuden, johon lastemme on sopeuduttava Lukijalta
1
Poliisi: Jopa parikymmentä saksalaista ja hollantilaista miestä nujakoi ravintolan luona Levillä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image