Kahavilla: Munkkikahvit maistuvat pu­na­pos­ki­sil­le laskijoille Ruskotunturin juurella

Uusi vuokraamo-kahvilarakennus on kaikessa hiljaisuudessa noussut Ruskotunturin kupeeseen tälle talvikaudelle. KUVA: Mikko Törmänen
Kale! 12.1.2019 14:02
Kati Valjus

Jätevuoren päälle rakennettu Ruskotunturi palvelee talviurheilijoita nyt jo kuudetta talvikautta. Oli siis aikakin, että oululaisten oma tunturi on saanut kunnollisen kahvion. Uusi vuokraamo-kahvilarakennus on kaikessa hiljaisuudessa noussut Ruskotunturin kupeeseen tälle talvikaudelle.

Ruskotunturin kahvion tarjonta ei valikoimillaan varsinaisesti päätä huimaa, mutta perusjuttuja täältä saa, kuten ranskalaisia ja hodareita pikkunälkään ja tuoreita munkkeja kahvin tai kaakaon kyytipojaksi. Näyttääpä kahviossa olevan anniskeluoikeudetkin. 

Ruoka-annosten lisäksi löytyy minikokoisia sipsipusseja, suklaapatukoita ja kaapillinen virvoitusjuomia. Jokaiselle siis löytyy varmasti jotakin, ja hinnatkin ovat varsin maltilliset.

Ruskotunturilla käy joululomien aikaan kuhina. Punaposkista asiakasta tulee yhdestä ovesta sisään ja menee toisesta ulos, kun laskijat käyvät levähtämässä ja lämmittelemässä varpaitaan. Pienehkössä kahvilassa meinaavat käydä istumapaikat vähiin, tosin monet siirtyvät takaisin rinteeseen heti purtavansa nautittuaan.

Ruskotunturin kahvion tarjonta ei valikoimillaan varsinaisesti päätä huimaa, mutta tarjolla on perusjuttuja täältä saa kuten ranskalaisia ja hodareita pikkunälkään ja tuoreita munkkeja kahvin tai kaakaon kyytipojaksi. KUVA: Kati Valjus

Ranskalaiset ja hodarit ovat perusmättöä, joilla pikkunälän saa kyllä mainiosti siirtymään. Kahvion sisustus on mukavan raikas, joskin siisteydessä on kiireisenä päivänä hiukan toivomisen varaa. Annetaan se anteeksi, sillä tällaisina superpäivinä, kun keli on kohdillaan ja koululaisilla lomaa, henkilökunnan aika menee varmasti asiakkaiden palvelemiseen siivoamisen sijaan.

Ruskotunturin kahvion ikkunasta voi seurata oululaisten oman laskettelukeskuksen vilinää. Onhan tämä nyt ihan mahtavaa, että Oulussa on tällainen paikka! Laskettelemaan pääsee keskellä kaupunkia. Vielä kun joukkoliikenne saataisiin kulkemaan näille nurkille.

Kahvion seinän takana on upouusi välinevuokraamo. Kun sen puolelle kurkkaa, huomaa, että nyt on panostettu tosissaan laatuun. Ei jää mutkamäkiharrastuksen aloittaminen enää välineistä kiinni!

Ruskotunturin kahvio

Ruskotunturintie 10

Avoinna: Ruskotunturin aukioloaikojen mukaan eli ma–pe kello 16–20, la–su kello 10–17.

Mitä maksoi: Munkki 2 euroa, ranskalaiset 3,50 euroa, hodari 4 euroa, kahvi 2 euroa.

Kiitämme: Oululaisten oma tunturi palvelee asiakkaitaan nyt entistä paremmin. Muutamalla eurolla saa sopivasti vatsantäytettä, jonka jälkeen voi jatkaa laskemista.

Moitimme: etupäässä lasten ja teinien kansoittaman kahvion siisteydessä on hiukan toivomisen varaa.

MAINOS

Kommentoi

Eipä haise talvella..Oululainen perus kateus kukkii taas!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä mahdollisuus kokeilla täällä,kiinnostaako.Kaikkien vanhemmat ei ole yrittäjiä tai insinöörejä,rahaa ei ole asua rukalla!Pienille lapsille mukava käydä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karmeassa hajussa laskettelemaan? Siihen kyllä sopii kaveriksi ranskalaiset mätöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruskotunturi on ihastuttava nimi, hienosti keksitty. Loistava paikka esimerkiksi lautailuun. Bussireitti vain siitä kulkemaan niin suosio on taattu. Kiitos kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1.6km lähimmälle pysäkille jonka kautta varmuudella ainakin linja 1 ajaa. Ei pitäisi olla kova homma kerätä kamat mukaan, mennä bussilla ja kävellä pari kilometria suuntaansa. Saa hyvät alkulämpimät tuollaisella matkalla ja loukkaantumisia ei tule niin herkästi kun on lihakset lämpimänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on tungosta, niin syynä ovat liian halvat hinnat. Pitäisi olla liukuva hinnoittelu, joka perustuisi täyttöasteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankala mitata asiakkaan täyttöastetta.
Saisivatko laihat siis aterian halvemmalla😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jätekasa jonka päälle on ajettu maata,ei ole tunturia nähnytkään,sen voi tarkastaa asiantuntijoilta.Ihme että kalevakin uutisoi mäkeä tunturiksi,pitäisi pysyä totuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten?Miksi häiritsee tunturi nimitys..Oulussa..eli tässä tuppukylässä on paljon turhempaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. ..ja täältä isompiin mäkiin Rukalle ja Vuokattiin, Paljakkaan ja Ukkohallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
5
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image