Kale! kok­kei­lee: Vir­tuaa­li­maail­ma tarjoaa ren­tou­tus­ta ja jän­nit­tä­viä seik­kai­lu­ja

Kale! kokkeili, miten voi tehdä rentouttavia elämysmatkoja ympäri maailman tai seikkailla mukana vauhdikkaissa ja jännittävissä peleissä.

Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earthillä pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena.
Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earthillä pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena.
Kuva: Ester van Dam / kuvakäsittely Minna Kuitula

Kale! kokkeili, miten voi tehdä rentouttavia elämysmatkoja ympäri maailman tai seikkailla mukana vauhdikkaissa ja jännittävissä peleissä. Pakkahuoneenkadulla sijaitseva VR Heaven -elämyskeskus tarjoaa pelejä ja matkoja virtuaalitodellisuudessa.

Aluksi päähän asetetaan kypäräosa, jossa VR-lasit ovat kiinni. Ensikertalaiselle VR-laseihin tottuminen vie hetken, koska todellista ympäristöä ei VR-lasit päässä näe.

Liikkuminen virtuaalimaailmassa tapahtuu omilla jaloilla, mutta pelihuoneen sallimissa rajoissa. Seinään törmäämistä ei tarvitse kuitenkaan pelätä, koska laite muodostaa virtuaalisen häkin varoittamaan huoneen seinästä. Huoneen katossa olevat sensorit tarkkailevat jatkuvasti pelaajan liikkeitä ja sijaintia.

Valittavana on laaja valikoima erilaisia elämyksiä räiskintäpeleistä rentoutumismatkoihin. Lisäksi Google Earth -ohjelmalla pääsee matkustamaan ympäri maailmaa. Myös Oulu löytyy kolmiulotteisena.

Rauhallisuus on pelistä kaukana

Valitsen pelin, jonka esittelykuva näyttää rauhalliselta. Peli alkaa ja ilmestyn hotellin aulaa muistuttavaan tilaan. Rauhallisuus on pelistä kaukana, sillä loppujen lopuksi peli on hyvin jännittävä. Joudun muun muassa kävelemään kapeaa lankkua pitkin pilvenpiirtäjän katolla.

Jos peli osoittautuu liian jännittäväksi, sen voi aina keskeyttää ja vaihtaa toiseen.

VR Heavenilla on käytössään huippuluokan laitteet ja virtuaalitodellisuus vaikuttaa hyvin todentuntuiselta. Paljaalla silmällä voin kuitenkin erottaa helposti VR-lasien näytön pikselit.

Itse aloittelijana pelkäsin, että VR-lasit päässä tulee huono olo. Kaikki sujui lopulta hyvin, vaikka 200 metriä korkean pilvenpiirtäjän katolla käveleminen alkoikin huimata.

Molempiin käsiin sijoitettavien ohjainten käyttö vaatii myös opettelua, koska ohjainten kaikki napit eivät välttämättä löydy helposti pelkillä sormilla tunnustelemalla.

Yhden huoneen voi varata puolesta tunnista kahteen tuntiin. 30 minuuttia maksaa 19,90 euroa. Yksi varaus on tarkoitettu korkeintaan kolmelle henkilölle, mutta vain yksi pääsee pelaamaan kerrallaan.

Sivustakatsojat pääsevät sen sijaan seuraamaan virtuaalimaailman tapahtumia huoneen ylälaidassa olevalta näytöltä.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.