Hoitajalakko: Oulun kau­pun­gin maksama lak­ko­päi­vien "hou­ku­tin­ra­ha" suu­tut­taa hoi­ta­jia

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Luitko jo tämän: Alasti makoilu vaatii 27 as­tet­ta, mutta kuinka alas kodin lämmön voi laskea? Ou­lu­lai­nen tutkija tietää, missä läm­pö­ti­las­sa ihminen pärjää

Tilaajille

Ka­la­kei­ton pohja on hyvässä lie­mes­sä – Annos syntyy vaikka Oulussa le­gen­daa­ri­sen Peh­ko­lan lo­hi­kei­ton re­sep­tiä mu­kai­le­mal­la

Kalan perkeet saa hyötykäyttöön valmistamalla niistä liemen.

Ruisleipä sopii kalakeiton höysteeksi.
Ruisleipä sopii kalakeiton höysteeksi.
Kuva: Pia Rantala-Korhonen

Kalakeitto löytyy säännöllisesti listoilta, kun suomalaisten suosikkiruokia selvitetään. Suomessa vietetään jopa kansallista kalakeittopäivää 12. helmikuuta. Sopasta voi toki nauttia muinakin aikoina.

Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhoselle kalakeitto on ehkä yleisin kalaruoka. Ainekset hankitaan joko kalastaen mökiltä tai ostettuna sesongin mukaan.