Tilaajille

Ka­la­kei­ton pohja on hyvässä lie­mes­sä – Annos syntyy vaikka Oulussa le­gen­daa­ri­sen Peh­ko­lan lo­hi­kei­ton re­sep­tiä mu­kai­le­mal­la

Kalan perkeet saa hyötykäyttöön valmistamalla niistä liemen.

Ruisleipä sopii kalakeiton höysteeksi.
Ruisleipä sopii kalakeiton höysteeksi.
Kuva: Pia Rantala-Korhonen

Kalakeitto löytyy säännöllisesti listoilta, kun suomalaisten suosikkiruokia selvitetään. Suomessa vietetään jopa kansallista kalakeittopäivää 12. helmikuuta. Sopasta voi toki nauttia muinakin aikoina.

Oulu2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhoselle kalakeitto on ehkä yleisin kalaruoka. Ainekset hankitaan joko kalastaen mökiltä tai ostettuna sesongin mukaan.