Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Ka­la­joel­la ank­ku­ris­sa olleen veneen kul­jet­ta­ja löytyi huk­ku­nee­na

Kalajoella vesillä kadonnut henkilö on löytynyt hukkuneena. Etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa löysi menehtyneen kello 16 aikaan lauantaina.

Perjantaina pelastuslaitokselle tuli ilmoitus keskellä jokea ankkurissa olevasta soutuveneestä, jossa oli kyydissä kalastustarvikkeita. Virvelissä ollut viehe oli vedessä. Veneessä ei ollut ketään ihmistä. Tarkempi sijainti oli Ämmänsaaren lähistöllä.

Hälytys Kalajoelle tuli noin kello 13.35. Vajaat kolme tuntia myöhemmin pelastuslaitos päätti pelastustehtävän ja etsinnät joella. Poliisin Oulun johtokeskuksesta kerrotaan, että poliisi jatkaa tehtävää kadonneen etsintänä.

Tyhjillään oleva vene oli noin kilometrin verran jokisuulta ylöspäin.

Päivystävä palomestari Joose Veteläinen kertoo, että pelastustöissä oli mukana neljä venettä, joiden avulla etsittiin mahdollista veden varaan joutunutta. Pelastuslaitoksen kahden veneen lisäksi mukana oli Rajavartiolaitoksen vene sekä yksi siviilivene. Myös pelastuslaitoksen pintapelastajat olivat mukana operaatiossa.

Koska Kalajoki on verrattain matala, pelastuslaitos ei voinut käyttää etsinnöissä isoja veneitä, joissa olisi hyvät kaikuluotaimet. Havaintoja vedestä tehtiin silmämääräisesti.

Uutinen päivitetty 25.6.2022 kello 19.54. Henkilö löytyi hukkuneena.