Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Kaksi vuotta koronan vuoksi tauolla olleet va­rus­mies­ke­räyk­set alkavat – tänä vuonna ke­rä­tään varoja ve­te­raa­nien ja leskien yk­si­näi­syy­den lie­vit­tä­mi­sek­si

Perinteiset varusmieskeräykset sotaveteraanien ja veteraaninaisten hyväksi alkavat jälleen kahden vuoden tauon jälkeen. Keräykset alkavat vaiheittain eri puolella Suomea huhtikuun viimeisellä viikolla, jolloin vietetään myös kansallista veteraanipäivää (27. huhtikuuta).

Varusmieskeräyksiä on siirretty kahdella vuodella koronapandemian vuoksi. Keräyksiä suorittavat armeijan varusmiehet ja -naiset Sotiemme Veteraanit -keräysliiveissä.

Vuosina 1939–1945 sotiin osallistuneita veteraaneja oli vuodenvaihteessa 2022 elossa yhteensä 4207 henkilöä, joista miehiä oli 1925 ja naisia 2282. Veteraanien puolisoita ja leskiä, jotka työskentelivät Suomen sodissa kotirintamalla, on elossa vielä arviolta noin 12 000.

– Veteraanien ja leskien avustuksiin käytettävä summa on pienentynyt merkittävästi kahden koronavuoden aikana. Olemme kiitollisia, että Puolustusvoimat voi jälleen aloittaa varusmieskeräyksiä. Tuotoilla tuemme Suomen sotiin 1939–1945 osallistuneiden sotiemme sankareiden ja sankarittarien elämän iltaa, sanoo puheenjohtaja Matti Niemi Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräyksestä.

Tänä vuonna varusmieskeräyksen tuotto kohdistetaan ennen kaikkea veteraanien ja heidän leskiensä yksinäisyyden lievittämiseen. Korona-ajan aiheuttama yksinäisyyden lisääntyminen on osunut kipeästi veteraanien ja heidän leskiensä viimeisiin elinvuosiin.

Varusmieskeräyksen tiedotteen mukaan avun tarve on perinteisesti ollut ja on edelleen suurinta lääke- ja hoitokulujen tukemisessa.