Kaksi hen­ki­löä kuoli ko­la­ris­sa Ää­ne­kos­ken Kon­gin­kan­kaal­la – on­net­to­muus sattui ohi­tus­ti­lan­tees­sa

Nelostiellä Äänekosken Konginkankaalla sattui sunnuntaina liikenneonnettomuus, jossa kuoli kaksi henkilöä. Poliisi kertoo tiedotteessa, että kolarissa oli osallisena rekka ja kolme henkilöautoa.

Onnettomuudessa menehtyi kaksi Etelä-Suomesta kotoisin olevaa miestä. Neljä muuta henkilöä kuljetettiin Jyväskylän keskussairaalaan.

Poliisin mukaan onnettomuustilanne alkoi, kun pohjoiseen matkalla ollut henkilöauto siirtyi ohituskaistalle ja ajautui vastaantulevien kaistalle, missä se kolaroi vastaantulevan henkilöauton kanssa. Molemmissa autoissa oli kolme ihmistä. Kuolonuhrit olivat ohittamaan lähteneessä autossa.

Onnettomuudessa vaurioituivat myös ohitettava rekka sekä ohittaneen auton perässä ajanut henkilöauto.

Onnettomuuspaikka oli Konginkankaan eteläisestä liittymästä noin kaksi kilometriä pohjoisen liittymän suuntaan. Kolari tapahtui samalla tieosuudella kuin vuoden 2004 linja-auton ja paperirekan tuhoisa kolari, jossa kuoli 23 ja loukkaantui 15 ihmistä. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Aaltion mukaan kolari tapahtui samassa mäessä mutta tällä kertaa mäen päällä, kun ohittava auto oli matkalla etelästä pohjoiseen.

Aaltion mukaan onnettomuuden syytä on vaikea arvioida. Tapahtumapaikalla oli reilut 10 astetta pakkasta, ja tie oli vilkkaasti liikennöity. Viitteitä alkoholista tai muista päihdyttävistä aineista ei kuitenkaan ollut, Aaltio kertoo.

Sisä-Suomen poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Nelostie oli suljettuna onnettomuuden takia liikenteeltä usean tunnin ajan, ja paikalla oli käytössä kiertotie. Puoli viiden jälkeen liikenne kulki jälleen normaalisti, tieliikennekeskus tiedotti.

Hälytys onnettomuudesta tuli puoli yhden jälkeen iltapäivällä. Pelastuslaitoksen mukaan kohteessa oli useita ensihoidon yksiköitä sekä lääkärihelikopteri. Pelastustoimet päättyivät onnettomuuspaikalla kello kahden jälkeen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 18.33.