Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kainuun pri­kaa­tis­sa am­pu­ma­haa­van pää­hän­sä saanut va­rus­mies on me­neh­ty­nyt

Puolustusvoimissa sattui kohtalokas onnettomuus. Kuvituskuva.
Puolustusvoimissa sattui kohtalokas onnettomuus. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Torstaina ampumavamman päähän saanut varusmies on menehtynyt sairaalassa, tiedottaa poliisi.

Onnettomuus sattui Kainuun prikaatin ampumaradalla rynnäkkökivääriharjoituksen yhteydessä. Onnettomuudessa ei ollut muita osallisia. Loukkaantunut kuljetettiin Kainuun keskussairaalan kautta lopulta Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän menehtyi vammoihinsa.

Poliisi julkaiseman tiedotteen mukaan harjoitukseen osallistui 27 varusmiestä henkilökuntaan kuuluvan kouluttajan johdolla. Ennen onnettomuutta oli ammuttu kohdistuslaukaukset ja varsinainen ampumaharjoitus oli alkamassa.

Tuntemattomasta syystä varusmiehen oma kivääri laukesi niin, että luoti osui hänen päähänsä. Varusmies sai välittömästi ensiapua palveluskavereiltaan ja paikalla olleelta lääkintämieheltä.

Tämän hetkisten tietojen mukaan ammunta oli järjestetty ohjeiden ja määräysten mukaisesti, eikä ennen vahinkoa tapahtunut mitään poikkeavaa. Muut radalla olijat keskittyivät omaan suoritukseensa ja huomasivat tilanteen vasta kiväärin lauettua. Ampujien takana oleva kouluttajakaan ei huomannut mitään poikkeavaa.

Poliisi on suorittanut onnettomuuspaikalla teknistä tutkintaa ja puhuttanut todistajia. Ketään ei epäillä tässä vaiheessa rikoksesta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä ja esimerkiksi rynnäkkökivääri lähetetään aseteknisiin tutkimuksiin sen teknisen kunnon selvittämiseksi.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen esitti osanottonsa varusmiehen omaisille, läheisille ja palvelustovereille Twitterissä.

– Pysäyttävä suru-uutinen saavutti. Kainuun prikaatin varusmies on menehtynyt eilisen ampumaonnettomuuden seurauksena. Siniristilippu salossa tänään suruliputuksessa Puolustusvoimien kohteissa. Syvä osanottoni omaisten, läheisten ja palvelustovereiden suruun, Kaikkonen kirjoittaa.