Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Kaik­kien tuntema nak­ki­kis­ka Oulun ydin­kes­kus­tas­sa pyöri so­ta­ve­te­raa­nien voimin – Mutta miksi ve­te­raa­ni­pe­rin­net­tä jat­ka­van yh­dis­tyk­sen toi­min­taa ei ole vie­lä­kään aloi­tet­tu?

Väistyvien veteraaniyhdistysten tilalle nousee Pohjois-Pohjanmaan Tammenlehvän perinneliitto. Kysyimme, miksi 2021 perustetun yhdistyksen toiminta ei ole vieläkään alkanut.

Sotaveteraaniyhdistysten perintöä jatkavan Tammenlehvän Pohjois-Pohjanmaan perinneyhdistys perustettiin marraskuun lopussa 2021, mutta sen toiminta ei ole vieläkään alkanut.

Tammenlehvä jatkaa Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Rintamanaisten liiton työtä perinneyhdistyksenä, kun viimeisetkin veteraaniliitot lopetetaan vuoteen 2025 mennessä.

Elokuun lopulla Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, joka tällä hetkellä sattuu olemaan Jarmo Husso, valittiin Pohjois-Pohjanmaan Tammenlehvän perinneliiton yhdyshenkilöksi.

– Ympäristökunnissa on oltu paljon notkeampia ja nopeampia, kun entisten yhdistysten aktiivit ovat yhdessä kokouksessa nuijineet asian kasaan. Oulussa tämä on kestänyt, mutta huoli pois, herrojen kiireet näyttävät olevan hitaita, Husso lepyttelee.

Husson mukaan yhdistyksen toimintasääntö on vielä viilausta vaille valmis.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.