Kaikki Syk­ke­leil­lä tehdyt matkat otetaan talven aikana tark­kaan syyniin pal­ve­lun ke­hit­tä­mis­tä varten – "Kahden kuu­kau­den ko­ke­mus­ten pe­rus­teel­la ei voida sanoa mitään"

Kaikki kaupunkipyörät ja niiden asemat on pian haettu talviteloille. Liikenneinsinööri Harri Vaarala kertoo, että lyhyen kauden matkat analysoidaan talven aikana.

Mikko Ollikainen keräsi Sykkeleitä marraskuun alussa talviteloille Raksilan uimahallilta. Sykkeleiden lisäksi myös pyörien asemat haetaan talveksi talteen.
Mikko Ollikainen keräsi Sykkeleitä marraskuun alussa talviteloille Raksilan uimahallilta. Sykkeleiden lisäksi myös pyörien asemat haetaan talveksi talteen.
Kuva: Matti Räty

Elokuun lopussa käyttöön otetut kaupunkipyörät ehtivät palvella kahden kuukauden mittaisen pätkäkauden ennen sesongin päätöstä.

Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaarala kertoo, että lyhyen kauden matkat käydään läpi tiheällä kammalla talven aikana.

– Tarkoitus on talven aikana analysoida kaikki kaupunkipyörillä tehdyt matkat ja mistä mihin matkoja on tehty, eli mitkä ovat olleet suosituimpia asemapareja. En usko, että mitään suuren luokan muutoksia aletaan tekemään tämän tynkäkauden perusteella, sillä kahden kuukauden kokemusten perusteella ei voida sanoa mitään, Vaarala kommentoi.

Vaarala nostaa esille, että Nallikarin asemat eivät syys- ja lokakuussa kuuluneet ymmärrettävistä syistä suosituimpien asemien joukkoon kesälomakauden loputtua. Liikenneinsinööri pitää hyvänä, että Sykkelit pääsivät käyttöön edes lyhyen kauden verran, mikä tekee seuraavan kauden aloittamisesta helpompaa.

– Pyörien käyttäjille tuli kokemuksia siitä, mihin pyöriä voi käyttää ja mihin ei. Kun saatiin lyhyt kausi tämän vuoden puolella, niin heille päätöksenteko on helpompaa, kun ihmiset miettivät ensi keväänä ottaako kaupunkipyörä käyttöön, Vaarala toteaa.

Kaikki kaupunkipyörät ja niiden asemat on pian haettu talviteloille. Sykkeleiden lisäksi myös pyörien asemat haetaan talveksi talteen, sillä lumien tultua osa pyöräasemista jää aurauksen ja lumenläjitysalueiden tielle.

– Viimeiset pyörät haetaan maanantaina ja pyöräasemat pyritään hakemaan tällä viikolla. Pyörien inventaario tehdään sen jälkeen ja sitten selviää onko pyöriä vielä hukassa. Ei ole kuulunut mitään tietoa, että pyöriä olisi kadoksissa. Jos niitä olisi kadonnut kauden aikana, niin meille olisi tullut tieto, Vaarala kertoo.

Juttua päivitetty 11.11.2019 kello 15.07: Viimeiset pyörät haetaan maanantaina, viimeiset pyöräasemat pyritään keräämään viikon 46 aikana.