Tilaajille

Kaikkea muuta kuin kuivaa – nyt on hyvä aika aloit­taa kak­ku­jen lei­po­mi­nen jou­luk­si

Kuivakakku on harhaanjohtava sana helpolle ja mehevälle leivonnaiselle, joka on myös monen ravintolajälkiruoan pohjana. Älä jätä kuivakakkua kakkubuffetin viimeiseksi vaihtoehdoksi vaan nosta se päärooliin. Kuivakakun koostumukseen ja ulkomuotoon voi nimittäin vaikuttaa varsin helposti.

Taatelikakku on jouluisten kuivakakkujen rakastettu klassikko. Muista käyttää juuri leivontaan tarkoitettuja taateleita.
Taatelikakku on jouluisten kuivakakkujen rakastettu klassikko. Muista käyttää juuri leivontaan tarkoitettuja taateleita.
Kuva: NINA.KARLSSON

Kuivakakut ovat helppo kahvipöydän tarjottava. Valmistaminen ei vaadi erikoisia kikkoja, ja kakku vain paranee ajan myötä.

Uunituore kuivakakku on ihanaa, mutta mehevimmillään kakku on parin päivän päästä paistamisesta, kun maut ehtivät tiivistyä. Kakku säilyy hyvin ainakin pari päivää huoneenlämmössä, joko kelmulla tai kakkuvuoalla suojattuna.