Vihapuhe: Lauri Nikula antoi tör­ky­pu­heen virrata vuosia, kunnes mitta tuli täyteen

Ruoka: Ou­lu­lais­ten ba­naa­nit kyp­sy­vät Van­taal­la

Harrastukset: Suo­si­tuil­le ke­ra­miik­ka­kurs­seil­le pääsee Oulussa vain tuu­ril­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kai­hi­leik­kaus tulisi yh­teis­kun­nal­le hal­vem­mak­si kuin toi­min­ta­ky­vyn menetys – meillä on val­tai­sa määrä ikää­ty­nei­tä, jotka eivät näe kun­nol­la

Iäkäs siskoni kävi silmälääkärissä, koska hänen näkönsä oli huonontunut niin, että se haittasi jo hänen jokapäiväisiä toimia. Mutta hän ei saanut apua, koska hänen silmissään oli kaihi, joka on monen vanhemman ihmisen vaiva. Lasien uusimista ei olisi mitään apua.

Mutta siskoni kaihi ei ole vielä riittävän paha, eli se ei päättäjien taulukoiden ja kriteerien mukaan haittaa riittävästi näköä, jotta hän pääsisi julkiseen kaihileikkaukseen. Mutta kaihi voi kuitenkin haitata hänen näköään niin paljon, että esimerkiksi hänen ajokorttinsa voi olla vaarassa.

Silmälääkäri oli harmitellut tilannetta, koska hänen sanojensa mukaan siskoni näkö korjaantuisi kaihileikkauksella, johon hän ei kuitenkaan voi kirjoittaa lähetettä. Tietysti siskoni voisi mennä kaihileikkaukseen yksityiselle puolelle ja maksaa ilmeisesti viitisen tonnia.

"Silmälääkäri oli harmitellut tilannetta, koska hänen sanojensa mukaan siskoni näkö korjaantuisi kaihileikkauksella, johon hän ei kuitenkaan voi kirjoittaa lähetettä."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.