Ka­ha­vil­la: Potnia Artisan Cafe Roas­te­rin Emily Wong tekee kah­vis­ta tai­det­ta nyt uusissa ti­lois­sa Myl­ly­ojal­la

Kauppahallin remontti on ajanut yritykset etsimään uusia tiloja ympäri Oulua. Potnia Artisan Cafe Roaster päätti muuttaa Myllyojalle.

Kahvilan omistaja Emily Wong valmistaa sifoni-keittimellä kahvia.
Kahvilan omistaja Emily Wong valmistaa sifoni-keittimellä kahvia.
Kuva: Anna-Tuulia Hautala

Kauppahallin remontti on ajanut yritykset etsimään uusia tiloja ympäri Oulua. Potnia Artisan Cafe Roaster päätti muuttaa Myllyojalle. Ovet avautuivat kesäkuun lopussa.

– Keskustassa on kalliit vuokrat ja pienet tilat. Täältä Myllyojalta löysimme hyvän tilan, omistaja Emily Wong kertoo.

Wongin mukaan uudessa paikassa kenties parasta on se, että siellä on kunnolla tilaa tehdä kahvilla taidetta. Kahvi onkin Potnian juttu, kuten jokainen kyseisessä kahvilassa käynyt tietää.

Juomaksi voi valita perinteisten lattejen ja espressojen lisäksi erikoiskeittimillä valmistettavia kahveja. Päätän kokeilla syphon-kahvia. Se tehdään sifoni-keittimellä, jota kutsutaan myös vakuumikahvinkeittimeksi.

Ennen keitto-operaatiota valitsen kahvipavut neljän eri vaihtoehdon joukosta. Papuja saa jopa haistella ennen päätöstä. Tässä vaiheessa voi mennä odottamaan valmista kahvia pöytään tai jäädä katsomaan kahvin valmistamista. Päätän seurata prosessin loppuun asti. Yllättävän jännittävää näin ensi kerralla!

Etiopialaisista pavuista valmistettu kahvi maistuu hyvin pehmeältä. Kahvin kylkeen saa halutessaan pikkuruisen maitokannullisen. Maitokahvin ystävänä en tällä kertaa osaa päättää, onko kahvi parempaa maidolla vai mustana. Pitää selkeästi käydä juomassa täällä eri pavuista valmistettuja kahveja.

Potniassa on tarjolla erilaisia aasialaisia herkkuja. Syötävien valikoima vaihtelee, ja tänään voi valita kahden eri vaihtoehdon välillä. Kokeilen Hongkong-tyylin köyhiä ritareita.

– Normaalisti french toastiin ei tule vaniljajäätelöä, mutta täällä tykätään jäätelöstä niin paljon, että lisään sen annokseen, Wong hymyilee.

Jäätelö toimii mainiosti muuten melko raskaan leivän tasapainottajana. Leipien välissä on maapähkinälevitettä, jossa on oikeita pähkinöitä. Mahtavaa!

Potniassa on paljon tilaa ja pieni leikkipaikka lapsille. Tiski on koristeltu kahvipapusäkeillä, ja erilaisia kahvinkeittimiä pääsee tarkastelemaan miltei viereen.

Wong kertoo, että on valmistanut osan huonekaluista itse. Seinille hän tahtoi Oulu- ja Hongkong-kyltit muistuttamaan tärkeistä paikoista. Nekin on tehty itse, ja kirjainten sisälle mahtuu koriste-esineitä ja kukkia. Oulu-kyltin alla seisoskelee pataljoona erilaisia Ressu-hahmoja.

Myllyojan ostari ei ehkä ole maailman viihtyisin paikka, mutta Potniassa voi lähteä ainakin makumatkalle. Uusia kahveja löytyy monta kokeiltavaksi. Ei kannata unohtaa sitäkään, että teevalikoima on jotakin aivan muuta kuin monissa kahviloissa.

Toivottavasti asiakkaat löytävät Potniaan myös näin keskustan ulkopuolella.

Potnia Artisan Cafe Roaster

Osoite: Karvarinaukio 7, Myllyojan ostoskeskuksessa.

Avoinna: Ma – pe klo 11 – 17, la klo 10 – 17. Sunnuntaisin suljettu.

Mitä maksoi: Kahvi 4,50€, french toast 6€.

Kiitämme: Monipuolisesti kahvia ja teetä. Hienoa, että kahvin valmistamista pääsee seuraamaan!

Toivomme: Syötävien pieni valikoima on yllätys. Voisiko päivän annokset ilmoittaa vaikka Facebookissa etukäteen?

Erityistä: Kahvikupilliselle on tarjolla kolme eri kokoa.