Terveydenhuolto: Myös ou­lu­lai­set jou­tu­vat mak­sa­maan, kun Pohteen pal­ve­lu­ja vä­hen­ne­tään

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Jääkiekko: Kärpät romahti täy­des­sä Rak­si­las­sa ru­mas­ti, mutta tu­lok­sen takaa löytyy myös valoa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Jutta Ur­pi­lai­nen ryn­nis­tää pre­si­dent­ti­ki­saan eu­roop­pa­lai­sil­la so­li­daa­ri­suu­den tee­moil­la – Ko­mis­saa­ri haluaa erot­tua: "Näissä vaa­leis­sa ketään ei jätetä"

Presidenttikilpaan liittyi viimein virallisesti suuren puolueen naisehdokas. Euroopan unionin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari, entinen valtiovarainministeri ja sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ilmoitti vaalistartistaan puoluevaltuustossa Tampereella. Hurraaville kuulijoille Urpilainen toisti, että hänen arvojensa perustana on lause: ketään ei jätetä.

Vihdoin se on virallista. Jutta Urpilainen (sd.) on kuin onkin sosiaalidemokraattien ehdokas tasavallan presidentiksi, kun vaalit järjestetään tammi-helmikuussa.

Urpilainen lähtee kisaan kansainvälisen politiikan ja talouden osaajana, joka on viime vuodet vastannut Euroopan komissiossa ennen kaikkea kansainvälisistä kumppanuuksista muiden maailman osien kanssa.

– Emme saa sulkea silmiä lasten ja siviilien kuolemalta, Urpilainen sanoi osana paljon kansainvälistä solidaarisuutta ja heikommista huolehtimista sisältäneessä puheessaan sunnuntaina keskipäivällä.

Urpilainen oli aiemmin varannut aikaa päätöksensä ilmoittamiselle marraskuun loppupuolelle saakka.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.