Mainos

Juho Tau­riai­nen on kerran kuu­kau­des­sa mukana jär­jes­tä­mäs­sä Iin Yrit­tä­jien aa­mu­kah­ve­ja, jonne tullaan yli kun­ta­ra­jo­jen

Iin Yrittäjien paikallisyhdistys satsaa paljon yrittäjien aamukahveihin. Kerran kuussa oleviin tilaisuuksiin väki on laajasti tervetullutta, ja paikalle tullaankin yli kuntarajojen.

Juho Tauriainen on järjestäjänä Iin Yrittäjien aamukahvitilaisuuksissa, joihin kokoontuu yrittäjyyden kanssa tekemisissä olevaa väkeä laajemminkin.
Juho Tauriainen on järjestäjänä Iin Yrittäjien aamukahvitilaisuuksissa, joihin kokoontuu yrittäjyyden kanssa tekemisissä olevaa väkeä laajemminkin.
Kuva: Anna Tilvis

Valokuvaaja, yrittäjä Juho Tauriainen on aktiivisesti mukana järjestämässä Iin Yrittäjien aamukahveja.

”Seuraavaksi meillä onkin iso satsaus, kun lokakuussa puhujaksi tulee Harri Gustafsberg. Jossakin vaiheessa mietittiin, pitäisikö hommata ihan maksullinen puhuja ja mikä olisi sitten aihe. Silloin tuli mieleen Gustafsberg.”

Gustafsberg on entinen Karhuryhmän poliisi ja nykyinen filosofian tohtori, valmentaja ja puhuja. Iissä hänen aiheenaan on mielen suorituskyky ja henkiset voimavarat.

Aamukahvitilaisuudet nousivat suosioon maaliskuussa 2019, jolloin Lauri Salovaara puhujana veti paikalle runsaasti kuulijoita. Tauriainen kertoo, että sen jälkeen ei ole ollut isoja nimiä, mutta suosio on säilynyt.

”Paikalla on ollut aina 30–40 ihmistä. Viimeksi helmikuussa Kuivaniemessä paikka oli ihan täynnä. Silloin meidän yrityskehittäjämme Noora Huotari kertoi erilaisista rahoitusmalleista. Kun ihmisiä kiinnosti ja homma lähti vetämään, alkoi tuntua, että on pakko nostaa tasoa.”

Laaja kirjo osallistujia

Syksyn ensimmäisillä aamukahveilla syyskuun lopussa oli vieraana Kempeleen elinkeinojohtaja Miia Marjanen. Tilaisuudet ovat perjantaisin Micropoliksen lounasravintolassa, jossa on mahdollista järjestää maukas aamupala.

Iissä aamukahvien luonteeseen kuuluu, että paikalle ovat tervetulleita kaikki. Mukana on ollut yrittäjien lisäksi eläköityneitä yrittäjiä, myynnin ammattilaisia, päättäjiä ja virkamiehiä kunnan ylintä johtoa myöten.

Tauriaisen mielestä pelkästään omalla porukalla kokoontuminen ei olisi niin hedelmällistä. Nyt esimerkiksi jonkin hankkeen projektipäällikkö on saanut suunvuoron ja päässyt kertomaan hankkeestaan suoraan yrittäjille.

”Mukana on ollut myös työttömiä työnhakijoita. Mahtavaa, kun näkee senioreja pitämässä hissipuhetta ja kertomassa 40 vuoden yrittäjyydestä. Kun on monenlaista porukkaa, on paljon tarttumapintaa.”

Aamukahvien päätarkoitus ovat tapaamiset ja verkostoituminen. Vaikuttimena on järjestää paikallista toimintaa ja kaiken kaikkiaan luoda jäsenille etu ja hyötyä.

Aamukahveja on markkinoitava

Iin yrittäjät on satsannut vetovoimaisiin puhujiin ja teemoihin. Tauriaisen mukaan puhujan kuuluisuus ei kuitenkaan selitä suosiota.

”Kyllä suosio kertoo siitä, että yrittäjä kaipaa sosiaalisia tapahtumia. Tietenkin aamupalan tarjoaminen on hyvä houkutin.”

Tauriainen sanoo, että tilaisuuden markkinoinnista huolehtiminen on tärkeää.

”Tilaisuudesta laitetaan ajoissa ilmoitus sähköpostilla ja sitten lähempänä asiasta muistutetaan. Ollaan esillä sosiaalisessa mediassa. Laitamme myös lehtimainoksen, jolla tavoitetaan vanhempaa väkeä.”

Tauriainen miettii, että seuraava askel voisi olla järjestää yhteisiä tilaisuuksia lähikuntien paikallisyhdistysten kanssa.

Valokuvaamo Studio Salaman yrittäjällä on nuoresta iästään huolimatta yrittäjäkokemusta jo vuodesta 2010 asti. Hänellä on ajanvarauksella toimiva valokuvastudio, ja lisäksi hän kiertää tekemässä koulu-, päiväkoti- ja rippikuvauksia ympäri maata.

Iin Yrittäjät ry
  • Puheenjohtaja Tuija Alikoski, Tikkaskodit Oy.
  • Varapuheenjohtaja Juha Kallio, Juhan Automaalaamo Oy.
  • Jäsenyrityksiä on 125 kappaletta.
  • Seuraava aamukahvitilaisuus on 23. lokakuuta Iin Micropoliksessa.
  • Puhujana on filosofian tohtori, valmentaja Harri Gustafsberg. Aiheena on mielen suorituskyky ja henkiset voimavarat.