Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Juho Kuos­ma­sen ohjaama elokuva Hytti nro 6 jäi ilman Golden Globe -pal­kin­toa

Kategoriassa voiton vei sen sijaan japanilaiselokuva Drive My Car.

Helsinki/Los Angeles
Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 ei saanut Golden Globe -palkintoa varhain maanantaina Suomen aikaa järjestetyssä gaalassa. Elokuva oli ehdolla parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkintoon. Kuvassa Kuosmanen Cannesin elokuvajuhlilla.
Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 ei saanut Golden Globe -palkintoa varhain maanantaina Suomen aikaa järjestetyssä gaalassa. Elokuva oli ehdolla parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkintoon. Kuvassa Kuosmanen Cannesin elokuvajuhlilla.
Kuva: Kate Green / POOL

Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 ei saanut Golden Globe -palkintoa varhain maanantaina Suomen aikaa järjestetyssä gaalassa. Elokuva oli ehdolla parhaan ei-englanninkielisen elokuvan palkintoon.

Elokuva perustuu Rosa Liksomin samannimiseen Finlandia-palkittuun romaaniin, ja se kertoo suomalaisen opiskelijan ja venäläisen kaivosmiehen kohtaamisesta junamatkalla.

Kategoriassa voiton vei sen sijaan japanilaiselokuva Drive My Car, jonka on ohjannut Ryusuke Hamaguchi.

Parhaan draamaelokuvan Golden Globe -palkinnon sai uusseelantilaisohjaaja Jane Campionin ohjaama The Power of the Dog. Uutistoimisto AFP:n mukaan Campionin lännenelokuva on vasta toinen naisen ohjaama elokuva, joka on voittanut parhaan draaman palkinnon.

Campion sai myös parhaan ohjaajan palkinnon. Hän on järjestyksessään kolmas parhaana ohjaajana Golden Globe -palkittu nainen.

Kidman ja Smith palkittiin

Parhaan komedian tai musikaalin palkinnon vei Steven Spielbergin ohjaama West Side Story -uudelleenfilmatisointi. Elokuvan naistähdet Rachel Zegler ja Ariana DeBose saivat niin ikään pystit rooleistaan.

Parhaan naispääosan palkinto draamaelokuvasta meni Nicole Kidmanille, joka palkittiin roolisuorituksestaan Aaron Sorkinin ohjaamassa Being the Ricardos -elokuvassa. Elokuva seuraa Lucille Ballin ja Desi Arnazin suhdetta. Kidman esiintyy elokuvassa Ballina.

Parhaan draamaelokuvan miespääosan palkinnon sai Will Smith roolistaan elokuvassa King Richard. Smith näytteli elokuvassa tennistähtien Venus ja Serena Williamsin isää Richard Williamsia.

Michaela Jae Rodriguez teki historiaa

Pose-sarjan tähti Michaela Jae Rodriguez on ensimmäinen näyttelijäntyöstään Golden Globella palkittu transnainen. Asiasta kerrotaan Golden Globe -palkintogaalan verkkosivuilla.

Rodriguez näyttelee sarjassa transnaista Blanca Rodriguez-Evangelistaa ja ansaitsi roolistaan draamasarjan parhaan naisnäyttelijän palkinnon.

Golden Globe -gaalassa Hollywood Foreign Press Associationin jäsenet valitsevat ja palkitsevat elokuva- ja televisioalan vuoden 2021 parhaat suoritukset.

Tänä vuonna gaala oli yksityistilaisuus, eikä sitä striimattu suorana.