Juha Sipilän ja Antti Rinteen vaimot val­tuus­toon

Pääministeri Juha Sipilän puoliso Minna-Maaria Sipilä (kesk.) pääsi kuntavaaleissa kirkkaasti läpi Kempeleen valtuustoon.

Pääministeri Juha Sipilän puoliso Minna-Maaria Sipilä (kesk.) pääsi kuntavaaleissa kirkkaasti läpi Kempeleen valtuustoon. Kun Kempeleen ääntenlaskenta oli valmis, Sipilä oli saanut 272 ääntä eli toiseksi eniten koko kunnassa.

Juha Sipilä itse ei ollut kuntavaaleissa ehdolla. Äänestäessään ennakkoon Sipilä kommentoi äänestäneensä naista, ja että valinnalle oli hyvät perustelut.

Myös Sipilän avustajakaarti näytti saavan ainakin yhden valtuustopaikan näissä kuntavaaleissa, kun äänistä oli puoli kahdentoista aikaan illalla laskettu koko maassa laskettu runsas 90 prosenttia. Paikan oli saavuttamassa Sipilän EU-neuvonantaja Riikka Pakarinen Espoossa.
Rinteen vaimolle paikka, tyttäret varalla

Myös SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen vaimo, suunnittelija Heta Ravolainen-Rinne (sd.) oli menossa valtuustoon Mäntsälässä samoin kuin Antti Rinne. Sen sijaan Antti Rinteen tyttäret Ilona Rinne (sd.) ja Roosa Rinne (sd.) olivat Lahdessa valtuuston ulkopuolella, mutta molemmat varalla.

Helsingissä ehdolla olivat kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) ja hänen tyttärensä Eveliina Heinäluoma (sd.). Heistä molemmat olivat saamassa valtuustopaikan. Helsingin valtuustoon oli yltämässä myös kansanedustaja Hjallis Harkimon (kok.) poika, yrittäjä Joel Harkimo (kok.).
Kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk.) ja hänen vaimonsa Seija Alatalo (kesk.) olivat ehdolla Tampereella. Pariskunnasta Seija Alatalo oli jäämässä ilman valtuustopaikkaa, kun taas Mikko Alatalo oli saamassa paikan.