Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­lio­lo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Jou­lu­ruo­kien etkot vie­te­tään koronan vuoksi ko­ti­olois­sa – ruo­ka­kaup­pa takoo lop­pu­vuon­na en­nä­tyk­siä

Ravintoloissa vietettävät pikkujoulut ja työpaikkojen joululounaat jäävät tänä vuonna vähiin koronan vuoksi. Jouluruokaetkot vietetään kotioloissa.

Suomessa käytännössä kaikki joulukinkut ovat kotimaisia. Suurimmat valmistajat ovat HKScan ja Atria.
Suomessa käytännössä kaikki joulukinkut ovat kotimaisia. Suurimmat valmistajat ovat HKScan ja Atria.
Kuva: Arttu Laitala

Joulun ajasta tulee erilainen koronapandemian vuoksi. Muutokset ulottuvat myös perinteitä täynnä olevaan jouluruokakauppaan. Jouluruokien syömisen kotona ennen joulua arvioidaan lisääntyvän, kun pikkujoulut ja ravintolassa syöminen vähenevät.

Ruokatalo HKScanin Suomen lihaliiketoiminnan johtaja Mikko Järvinen arvioi, että suomalaista jouluruokaa ostetaan, laitetaan ja syödään enemmän kuin koskaan ennen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.