Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu – po­lii­sin kuva ta­pah­tu­mis­ta on selkeä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jä­te­huol­lon ny­ky­mal­li toimii – kun­nis­sa tulee saada jat­kos­sa­kin päättää siitä, miten alueen jä­te­huol­to jär­jes­te­tään

Kuka saa kuljettaa Suomessa asukkaiden jätettä, on ollut tähän asti asia, joka on päätetty kunnissa. Tämän takia esimerkiksi Oulun seudulla ovat asukkaat saaneet itse valita oman jätekuljettajansa.

Nyt hallitus on pohtinut tämän kuntademokratiaan perustuvan mallin poistamista. Jäljelle jäisi vain malli, jossa kunnan on järjestettävä ja kilpailutettava kunnan asukkaiden kiinteistön jätteenkuljetus. Asukkailta tämä oikeus ja mahdollisuus poistuisi.

Yrittäjäjärjestö ei pidä lakiehdotusta järkevänä, vaan pidämme nykymallia täysin toimivana. Kunnissa tulee saada jatkossakin päättää siitä, miten alueen jätehuolto järjestetään. Vaikka kilpailu on alalla kovaa, niin myös kuljetusyrittäjät pitävät nykytilannetta toimivana.

Syy on yksinkertainen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.