Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jal­ka­pal­lo­sta­dion lisäisi Hei­nä­pään ul­koi­lu­alueen ve­to­voi­maa - va­li­tuk­set ra­ken­ta­mi­sen jarruna

Heinäpään ulkoilualueelle suunniteltu jalkapallostadion on taas vastatuulessa, sillä valtuuston kaavapäätöksestä on tehty kaksi valitusta. Jos niitä ei vedetä pois hallinto-oikeudesta, viivästyy stadionin rakentaminen jopa kahdella vuodella.

Oulun Heinäpäähän suunnitellun jalkapallostadionin rakentaminen ei ala ainakaan ensi kesänä. Oulun kaupunginvaltuuston yksimielisesti hyväksymä kaavamuutos ei vieläkään kelpaa kaikille. Päätöksestä on tehty kaksi valitusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Ensimmäisen valituksen tekivät kuusi suunnitellun stadionin lähistöllä asuvaa yksityishenkilöä. Toisen, myöhemmin oikeudelle toimitetun valituksen takana on yksi ihminen, joka hänkin asuu suunnitellun stadionin sijoituspaikan lähellä.

Valitusten käsittely Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa kestää tämänhetkisen arvion mukaan puolisentoista vuotta.

Ratkaisun saaminen oikeudesta mennee siis syyspuolelle vuoden 2024 kesää. Jalkapallostadionin rakentamista vetävän OTC Stadion Oy:n tavoite alunperin oli saada stadion pelaajien käyttöön jo tulevana kesänä. Hanke siis viivästyy liki kahdella vuodella, vaikka oikeus pitäisi tehdyt päätökset ennallaan.

Heinäpäässä on jo nyt paljon mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen. Uusi stadion parantaisi alueen tarjontaa vielä entisestään. Arkistokuva on AC Oulun harjoituksista.
Heinäpäässä on jo nyt paljon mahdollisuuksia liikunnan harrastamiseen.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.