Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Jal­ka­pal­los­ta­dion lisäisi Hei­nä­pään ul­koi­lua­lueen ve­to­voi­maa - va­li­tuk­set ra­ken­ta­mi­sen jarruna

Heinäpään ulkoilualueelle suunniteltu jalkapallostadion on taas vastatuulessa, sillä valtuuston kaavapäätöksestä on tehty kaksi valitusta. Jos niitä ei vedetä pois hallinto-oikeudesta, viivästyy stadionin rakentaminen jopa kahdella vuodella.

Oulun Heinäpäähän suunnitellun jalkapallostadionin rakentaminen ei ala ainakaan ensi kesänä. Oulun kaupunginvaltuuston yksimielisesti hyväksymä kaavamuutos ei vieläkään kelpaa kaikille. Päätöksestä on tehty kaksi valitusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Ensimmäisen valituksen tekivät kuusi suunnitellun stadionin lähistöllä asuvaa yksityishenkilöä. Toisen, myöhemmin oikeudelle toimitetun valituksen takana on yksi ihminen, joka hänkin asuu suunnitellun stadionin sijoituspaikan lähellä.

Valitusten käsittely Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa kestää tämänhetkisen arvion mukaan puolisentoista vuotta.

Ratkaisun saaminen oikeudesta mennee siis syyspuolelle vuoden 2024 kesää. Jalkapallostadionin rakentamista vetävän OTC Stadion Oy:n tavoite alunperin oli saada stadion pelaajien käyttöön jo tulevana kesänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.