Vastaa kyselyyn: Miten osa-ai­ka­työl­lä pärjää?

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ja­ko­hih­na­kes­kus­te­lu jatkuu, nyt kai­va­taan rat­kai­su­ja

Oulun yliopiston perusteellinen tutkimus maantiepölyn laadusta antaa luotettavan tuloksen jakohihnaongelman aiheuttajasta. Tuloksen tärkeä pointti on se, että oktomurskeen pöly kuluttaa hammaspyöriä jopa 30-kertaisesti muuhun pölyyn verrattuna. Ja täten jakopää voi vaurioitua hyvinkin nopeasti.

Itse olen nähnyt korjattavan jakopäätä 10 000 kilometrin ajon jälkeen.

Mielestäni epäreilua tiedottamisessa oli se, että sanallakaan ei viitattu raahelaiseen patentoituun ongelmanratkaisuun, jonka piti alun perin olla mukana tutkimuksessa. Samoin Raahen terästehtaan punaista pölyä ei ilmeisesti ollut mukana, vaikka hyvin tiedetään saman pölyongelman esiintyminen muun muassa Chilen kaivosalueilla ja Tšekin terästeollisuuden alueella.

Minulla on myös täysin magneettisia katunäytteitä pinnoitteen särkyneestä reunasta Raahen alueelta, joita tarjosin tutkimukseen tuloksetta.

Luultavasti ihmiset kaipaavat nyt nopeita ratkaisuja, joita on vain kaksi. Halvin on viisi vuotta sitten kehitetty sisäilman puhaltaminen jakohihnakoteloon. Toinen ratkaisu on ketjuautoon siirtyminen.

"Yliopistolla on vähän sama asenne, eli he tutkivat vain siellä syntyneitä ideoita."

Omat tutkimukseni (omakustanteiset) antoivat EcoTBelt -suojaukselle kuusi kappaletta hihnan kestävyyttä parantavia ominaisuuksia. Tyhjäkäynnillä tapahtuvasta hihnarikosta lienee vain minulla realistinen väittämä koko maailmassa. Ei siihen värähtelyitä tarvita!

EcoTBelt -ratkaisun suurin tarvitsija maailmassa on kuumassa ilmastossa lisäjäähdytys, mutta tietysti myös Oulun seudun pölyn.

Maahantuojat ovat perin nihkeitä viemään ideoita eteenpäin.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.