Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jään­mur­ta­jat py­sy­väs­ti Ouluun – esi­mer­kik­si Ruotsin mur­ta­jat on si­joi­tet­tu poh­joi­seen Luu­la­jaan

Kesäisin Suomen jäänmurtajat ovat komea rivistö Helsingissä Katajanokan laiturissa. Tavallisena talvena Etelä-Suomessa ei kovin paljoa töitä murtajille ole, mutta Perämerellä työskentelee joka talvi säännöllisesti useita jäänmurtajia.

Miksi murtajat seilaavat etelästä edestakaisin Perämerelle, kun työt ovat joka talvi pohjoisessa? Oulun satamassa olisi mahdollista pitää useampaa murtajaa kesäisin. Oulu olisi logistisesti ja toiminnallisesti sopiva satama jäänmurtajien sijoittumiselle. Näin säästyisi turhaa vuosittaista ajoa Helsingistä Perämerelle ja takaisin. Päästöjä syntyisi vähemmän ja polttoainekuluja tulisi myös vähemmän. Esimerkiksi Ruotsin murtajat on sijoitettu pohjoiseen Luulajaan.

"Oulu olisi logistisesti ja toiminnallisesti sopiva satama jäänmurtajien sijoittumiselle."

Merkittävämpi seikka on huoltovarmuus. Nykyisessä maailman ajassa ja varmasti myös tulevaisuudessa olisi parempi, että kaikki meriliikenteemme toimivuudelle elintärkeät alukset eivät olisi samassa paikassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.