Tulospalvelu: Katso alue­vaa­li­tu­lok­sen yk­si­tyis­koh­dat

Kuvagalleria: Näin vaa­li­tu­los­ta juh­lit­tiin Oulussa

Tilaajille

It­se­näi­syys­päi­vä aloit­taa talven juh­la­kau­den – Kokoa herk­ku­pöy­tä vaih­teek­si yl­lät­tä­vis­tä suo­ma­lai­sis­ta ma­ku­yh­dis­tel­mis­tä klas­sik­ko­jen sijaan

Savukala, karamellisoitu sipuli, homejuusto ja kotimaiset kasvikset tuovat sesonkiin sopivia elämyksiä.

Savulohella ja kasviksilla täytetty lettu on helppo valmistaa. Lettutaikinan voi halutessaan soseuttaa sileäksi tai käyttää raasteen sijaan valmista porkkanasosetta.
Savulohella ja kasviksilla täytetty lettu on helppo valmistaa. Lettutaikinan voi halutessaan soseuttaa sileäksi tai käyttää raasteen sijaan valmista porkkanasosetta.
Kuva: Nina Karlsson

Näissä resepteissä kala sujahtaa lettujen väliin, valkosipulivoisämpylä maistuu samettisen keiton kanssa ja huikopalaksi napataan pala sipulinrakastajan lempipiirasta.

Itsenäisyyspäivän menun voi hyvin rakentaa klassikoiden, kuten karjalanpaistin, kylmäsavuporon tai graavisiian kautta. Myös muut ruokalajit voivat kuitenkin tuntua juhlavilta ja sesonkiin sopivilta.