Itään luvassa vielä voi­mak­kai­ta tuulia, myrsky hei­ken­ty­mäs­sä muualla

Sähköttä on noin 40 000 kotitaloutta.

Helsinki
Kuva Raumalta, jossa raivattiin sähkölinjojen päälle kaatuneita puita Aila-myrskyn jäljiltä.
Kuva Raumalta, jossa raivattiin sähkölinjojen päälle kaatuneita puita Aila-myrskyn jäljiltä.
Kuva: MARKKU OJALA

Suomen yli kulkenut Aila-myrsky on hiljalleen heikentymässä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman STT:lle.

Myrsky on siirtynyt lännestä kohti itää. Tuulivaroitus on yhä voimassa muun muassa Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa.

Idässä tuulenpuuskat ovat vielä yöhön saakka voimakkaita, mutta Suomessa myrsky on jo heikentynyt. Aamuyön tunteina myrsky puhaltanee vielä itärajalla, mutta sen jälkeen se alkaa olla ohitse.

Sähköt ovat yhä poikki reilulta 40 000 kotitaloudelta. Päivän aikana pahimmillaan yli 80 000 kotitaloutta oli ilman sähköjä.

Pelastuslaitokset ovat raportoineet päivän aikana sadoista myrskyyn liittyvistä pelastustehtävistä ympäri Suomea.

Junaliikenteessä isoja häiriöitä

Myrsky on aiheuttanut myös merkittäviä viivästyksiä junaliikenteessä muun muassa Etelä-Suomessa. Esimerkiksi Tampereella junaliikenne Tampereelta keskeytyi hetkeksi kokonaan. Syynä tähän oli sähköratavaurio, joka johtui radalle myrskyn vuoksi kaatuneesta puusta.

Nyt junaliikenne Tampereelta Helsinkiin on jälleen käynnistynyt. Liikenne kulkee yhtä raidetta pitkin, sillä korjaustyöt ovat yhä kesken.

Myrskyn aiheuttamalla häiriöllä on kerrannaisvaikutuksia koko Etelä-Suomen kaukojunaliikenteeseen, jossa on syytä varautua merkittäviin myöhästymisiin ja ruuhkiin, kertoo VR.

Junaliikenne käynnistyy jälleen myös Kuopion ja Suonenjoen välillä. Myrskyn katkaisemat sähköt on saatu palautettua radalle. Sen sijaan junaliikenne on poikki Parikkalan ja Savonlinnan välillä, ja liikenne korvataan busseilla.