Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

IS: Kaksi Huol­to­var­muus­kes­kuk­sen joh­to­ryh­män jäsentä sai potkut ko­hut­tu­jen suo­ja­mas­ki­kaup­po­jen vuoksi

Potkut saaneet vapautettiin työvelvoitteesta miltei kuukausi sitten, kun maskiasiaa selvitettiin.

Potkut saaneet vapautettiin työvelvoitteesta miltei kuukausi sitten, kun maskiasiaa selvitettiin.

Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) epäonnistuneiden maskikauppojen vuoksi työvelvoitteesta vapautettujen johtoryhmän jäsenten työsuhteet ovat päättyneet, kertoo Ilta-Sanomat.

Asko Harjula ja Jyrki Hakola vapautettiin työvelvoitteesta 11. huhtikuuta, kun maskikauppojen kulkua selvitettiin. IS:n tietojen mukaan HVK arvioi, että suojavälinehankinnoissa tehdyt virheet on heidän osaltaan nyt kokonaisuudessaan käsitelty ja korjaavat toimenpiteet tehty.

Huoltovarmuuskeskuksen aiemmat, epäonnistuneet suojamaskikaupat tulivat ilmi huhtikuun alkupuolella. Tuolloin selvisi, että HVK on tilannut ulosottoveloissa olleelta liikemies Onni Sarmasteelta sekä talousrikoksista tuomitulta kauneusalan yrittäjältä Tiina Jylhältä suojamaskeja yhteensä noin 10 miljoonalla eurolla. Kaupat Sarmasteen kanssa allekirjoitti nyt potkut saanut Jyrki Hakola.

HVK on kertonut Sarmasteen toimittaneen maskeja, jotka eivät olleet sopivia sairaalakäyttöön, vaikka ne oli siihen tilattu. HVK on vaatinut osittaista kaupan purkua ja rahojen osittaista palauttamista.

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan suojamaskikaupoista. Rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä petos ja törkeä rahanpesu.

Poliisi on rikostutkinnan yhteydessä ottanut kiinni ja pidättänyt kaksi ihmistä. Heidät vapautettiin huhtikuun 24. päivänä, mutta heitä epäillään yhä rikoksesta.

Julkisuudessa on kerrottu, että toinen pidätetyistä ja vapautetuista olisi Onni Sarmaste. Poliisi ei ole vahvistanut eikä kiistänyt tietoa. Sarmaste kertoi STT:lle, että hänet päästettiin vapaaksi ja että hän on syytön kaikkeen.

Tutkinnan aikana on takavarikoitu varoja yhteensä noin kolmen miljoonan euron arvosta sekä kaksi arvoautoa.