Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

In­do­ne­sias­sa Jaavan saa­rel­la maan­jä­ris­tys, yli 160 ihmistä kuollut – uh­ri­lu­ku voi nousta vielä mer­kit­tä­väs­ti

Jopa tuhansia taloja on saattanut sortua. Sairaaloihin tuodaan koko ajan lisää loukkaantuneita.

Pelastustyöntekijät kuljettavat loukkaantunutta sairaalaan Cianjurissa Indonesiassa.
Pelastustyöntekijät kuljettavat loukkaantunutta sairaalaan Cianjurissa Indonesiassa.
Kuva: ADI WEDA

Indonesiassa ainakin yli 160 ihmistä on saanut surmansa ja satoja on loukkaantunut Jaavan saarta vavisuttaneessa maanjäristyksessä, kertoi Länsi-Jaavan kuvernööri Ridwan Kamil uutistoimisto AFP:lle.

Viranomaisten mukaan satoja tai jopa tuhansia taloja on tuhoutunut järistyksessä.

Järistyksen voimakkuus oli 5,6. Sen keskus sijaitsi Länsi-Jaavalla lähellä Cianjurin kaupunkia, satakunta kilometriä etelään Indonesian pääkaupungista Jakartasta.

Paikallisviranomaisten mukaan moniin kyliin Cianjurin ympäristössä ei ole päästy vielä lainkaan, joten on mahdollista, että uhriluku nousee vielä huomattavasti. Sairaaloihin tuodaan koko ajan lisää loukkaantuneita.

– Valtaosalla loukkaantuneista on murtumia, koska he olivat sortuneissa rakennuksissa, sanoi Cianjurin paikallishallintoa johtava Herman Suherman televisiohaastattelussa.

Indonesian seismologian laitos varoitti asukkaita mahdollisista jälkijäristyksistä.

– Kehotamme kaikkia ihmisiä pysymään rakennusten ulkopuolella mahdollisten jälkijäristysten vuoksi, evästi Indonesian meteorologian laitoksen johtaja Dwikorita Karnawati.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren mannerlaattojen liitoskohdassa, joten maanjäristykset ovat verrattain yleisiä. Viime vuoden tammikuussa toista sataa ihmistä kuoli maanjäristyksessä Sulawesin saarella ja tuhannet menettivät kotinsa.