Immonen tivaa toi­mit­ta­jien po­liit­ti­sia kantoja - IS: Hal­lin­to­tie­tei­li­jä tyrmää toi­min­nan

Kansanedustaja Olli Immonen kyselee Facebookissa toimittajien poliittisia kantoja. Hän sanoo toimivansa asiassa Ylen hallintoneuvoston jäsenen roolissa.

Olli Immonen (ps.) on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen (ps.) on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) kyselee Facebookissa toimittajien poliittisia kantoja. Hän sanoo toimivansa asiassa Ylen hallintoneuvoston jäsenen roolissa.

Ilta-Sanomien haastattelema hallintotieteiden tohtori Teuvo Pohjolainen tyrmää Immosen toiminnan. Pohjolainen toteaa, että työntekijöiden puoluekantoja ei saa yksityisyyden suojan vuoksi kysyä.

Pohjolaisen mukaan Immonen on käsittänyt Ylen hallintoneuvoston tehtävän väärin.

– Yleisradion hallintoneuvosto seuraa toiminnan yleisiä linjoja eikä yksittäisten työntekijöiden kantoja, Pohjolainen sanoo IS:lle.

Immonen sanoo, ettei hän ole löytänyt yhtään kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa. Monikultturistisen tai arvoliberaalin ajatusmaailman jakaviin toimittajiin Immonen on törmännyt tuon tuosta.

Immonen kertoo, että Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) on vastannut hänelle jonkin aikaa sitten, että Yle-laki velvoittaa ohjelmatyöntekijöitä tukemaan muun muassa monikulttuurisuutta.

– Antaako YOT vastauksessaan siis ymmärtää, että Ylen palveluksessa ei nimenomaan nykyisen Yleisradiota koskevan lainsäädännön vuoksi voi esiintyä lainkaan kansallismielisiä ja konservatiivisia toimittajia? Mikäli näin on, niin lainsäädäntö nykyisellään syrjii törkeällä tavalla muita kuin punavihreitä ja arvoliberaaleja toimittajia. Asian selvittämistä on syytä jatkaa, Immonen kirjoittaa.

Kyselin joitakin viikkoja sitten Yleisradion hallintoneuvoston jsenen roolissa tll Facebookissa sit, osaako kukaan...

Posted by Olli Immonen on 7. elokuuta 2015