Immonen Fa­ce­boo­kis­sa: Minua ja lä­hi­pii­riä­ni on uh­kail­tu

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kertoo Facebookissa saaneensa mediakohun seurauksena uhkauksia.

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kertoo Facebookissa saaneensa mediakohun seurauksena uhkauksia. Immosen mukaan myös hänen lähipiiriään on uhkailtu.

Immonen kertoo, että suojelupoliisi selvittää uhkauksia. Suojelupoliisi ei kommentoi asiaa STT:lle.

Tavallisesti esimerkiksi kansanedustajiin kohdistuvat uhkaukset tutkii paikallispoliisi tai keskusrikospoliisi. Suojelupoliisi saattaa tarvittaessa auttaa asioiden selvittelyssä.

Immonen julkaisi reilu viikko sitten Facebookissa monikulttuurisuutta vastustavan, runsaasti kohua aiheuttaneen englanninkielisen päivityksen, joka johti muun muassa mielenosoituksiin monikulttuurisuuden puolesta.

Immonen syyttää Facebookissa kohusta mediaa.

- Mikäli tämän keinotekoisen kohun vuoksi minä tai läheiseni sattuisivat joutumaan väkivallan tai häirinnän uhriksi, on arvioitava valtamedian roolia ja menettelytapoja kyseisessä tapauksessa kansankiihottajana, Immonen kirjoittaa.

Kesäkuussa Immonen esiintyi Eugen Schaumanin haudalla otetussa valokuvassa yhdessä joidenkin uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa. Viime viikonloppuna Jyväskylässä pidetyssä järjestön mielenosoituksessa pahoinpideltiin kolmea ihmistä. Immonen kertoo Facebookissa, ettei hän yhteiskuvasta huolimatta tunne järjestöä.

- Useat tahot ovat vaatineet minua irtisanoutumaan Suomen Vastarintaliikkeestä. En tunne kyseistä järjestöä tai sen toimintaa sen vertaa, että voisin ottaa siihen asiantuntevasti kantaa, Immonen kirjoittaa.

- Väkivaltaa en hyväksy missään muodossa, ja tämän itsestäänselvyyden olen todennut jo hyvän aikaa sitten.