Sää: Aika vaihtaa tal­vi­ren­kaat Oulun seu­dul­la: Ennuste lupaa kes­ki­vii­kol­le vuo­ro­kau­des­sa 15 senttiä lunta

Immonen ar­vos­te­lee Hel­sin­gin suur­mos­kei­ja­kaa­vai­lu­ja

Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) hyökkää Helsingissä vireillä olevaa suurmoskeijaa vastaan.

Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Olli Immonen on oululainen kansanedustaja.
Kuva: Risto Rasila

Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) hyökkää Helsingissä vireillä olevaa suurmoskeijaa vastaan.

- Uskonnonvapaus on perustavanlaatuinen suomalainen arvo, josta on pidettävä kiinni. Yksittäisten uskonnollisten tulkintojen tukeminen ei ole julkisen vallan tehtävä, Immonen kirjoittaa Suomen Sisu -järjestön tiedotteessa.

Suomen Sisu arvostelee Helsingin kaupunkia ja luterilaisia järjestöjä suurmoskeijan tukemisesta. Järjestön mukaan muun muassa tontin lahjoittaminen tai myyminen huomattavasti markkinahintaa huokeammalla suurmoskeijaa varten on miljoonien eurojen tulonsiirto yksityiselle uskonnolliselle hankkeelle.

- Etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa miljoonien arvoisen omaisuuden luovuttaminen on perustavanlaatuisesti väärin veronmaksajaa kohtaan, Suomen Sisu arvioi.

Järjestön mukaan moskeija ei edusta muslimien yleistä näkemystä, vaan taustalla on lukuisista ihmisoikeusrikoksista syytetty Bahrainin valtio.

- Suurmoskeijan rakentamista ei voi perustella yleisellä edulla. Suurmoskeijahanke ei edusta islaminuskoa yleensä. Esimerkiksi Suomen islamilainen neuvosto ei ole mukana moskeijahankkeissa, järjestö perustelee.

Suomen Sisu painottaa, että shiiamuslimien mukaan moskeijahanke edustaa sunnalaista salafismia, johon esimerkiksi terroristijärjestö Isisin ääri-islam perustuu.

Immonen on Suomen Sisun puheenjohtaja. Hän herätti äskettäin huomiota monikulttuurisuutta rajusti vastustavilla kommenteillaan.