Rakentaminen: Oulun kes­kus­taan nousee lä­hi­vuo­si­na uusia, aiempaa kor­keam­pia ker­ros­ta­lo­ja Hal­li­tus­ka­dul­le ja Hei­nä­pää­hän

Kevään ylioppilastulokset: Katso listoja Oulun ja muun Poh­jois-Poh­jan­maan uusista yli­op­pi­lais­ta

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Il­ta­leh­ti: Ja­los­ta­jan her­ne­keit­to­pur­keis­ta löy­det­ty kop­pa­kuo­riai­sia, kuo­riai­sis­ta huo­maut­ta­neil­le hy­vi­tyk­sek­si 10 euron lah­ja­kort­ti

Jalostajan hernekeittopurkeista on löydetty koppakuoriaisia, kertoo Iltalehti. Lehden mukaan ongelma on esiintynyt ainakin kolmessa erässä.

Useammasta Jalostajan hernekeittoerästä on löytynyt kuoriaisia, kertoo Iltalehti.

Kolme Iltalehden lukijaa kertoo lehdelle hernekeittopurkeista löytyneistä kovakuoriaisista. Havainnot on tehty parin kuukauden sisään. Koska purkkien parasta ennen -päiväyksissä ja muissa koodeissa on eroja, ongelma on esiintynyt ainakin kolmessa erässä.

Iltalehden mukaan kuoriaisia on havaittu ainakin purkeissa, joissa on seuraavat koodit: 04.03.2026/09:18 155978 ; 04012026/10:41 155941 ; 13.01.2026/09: 25 155980.

Oy Lunden Ab Jalostajan toimitusjohtaja Lauri Lunden vahvisti Iltalehdelle antamassaan haastattelussa, että muutamassa muualta Euroopasta tulleessa herne-erässä on ollut koppakuoriaisia. Hänen mukaansa vastaavaa ongelmaa ei ole aiemmin ollut.

Hernekeittovalmistaja Jalostajan muutamissa herne-erissä on havaittu kuoriaisia. Kuvituskuva.
Hernekeittovalmistaja Jalostajan muutamissa herne-erissä on havaittu kuoriaisia. Kuvituskuva.

Lunden kertoi Iltalehdelle, ettei jatkossa herneitä hankita enää toimittajilta, joiden tuotteissa kuoriaisia on ollut. Kuoriaisia sisältäneet herneet ovat muualta Euroopasta kuin Suomesta.

Iltalehdelle kovakuoriaisista kertoneet lukijat kertovat saaneensa Jalostajalta hyvitykseksi kymmenen euron lahjakortin.

Lehden mukaan Jalostaja mietti myös viallisten tuote-erien takaisinvetoa. Valmistaja kuitenkin katsoo, että tuote on turvallinen tuotantoprosessissa käytetyn sterilointimenetelmän vuoksi, joten takaisinvetoa ei koettu tarpeelliseksi.

Iltalehden mukaan asian käsittely on vielä kesken Jalostajan ja Turun elintarvikevalvonnan välillä.

Muokattu 4.5.2022 kello 11.38: Vaihdettu uusi kuva.