Ilo Oulu toi tanssit ja ar­tis­tit Hie­ta­saa­reen

Ilo Oulun tapahtuma-alue herätti kesäkuussa henkiin entisen Hietasaaren leirikeskuksen.

Katriina Karjalaisen ja Karri Oikarisen luotsaamassa Ilo Oulussa järjestetään viikonloppuna Tutka-nuorisofestivaalit.
Katriina Karjalaisen ja Karri Oikarisen luotsaamassa Ilo Oulussa järjestetään viikonloppuna Tutka-nuorisofestivaalit.
Kuva: Ester van Dam

Ilo Oulun tapahtuma-alue herätti kesäkuussa henkiin entisen Hietasaaren leirikeskuksen. Nyt Mustasalmen rannalla kuunnellaan artisteja ja tanssitaan lavatansseja.

Toimintaa pyörittävät Katriina Karjalainen ja Karri Oikarinen kertovat, että kesän kokemukset ovat olleet myönteisiä.

– On yllättänyt, miten positiivisesti ihmiset ovat suhtautuneet meihin. Ollaan saatu hyvää palautetta, ja ihmiset ovat ehdottaneet uusia ideoita. Kesäkuun alussa oli ensimmäiset tapahtumat. Niitä on tarkoitus pitää elokuun loppuun asti, ehkä vielä syyskuussakin, kertoo Karjalainen.

Lavatanssipaikalle on ollut kysyntää ja kiinnostusta. Teltassa järjestetään sekä levy- että orkesteritansseja. Erityisesti orkesteritanssit ovat olleet suosittuja, ja niissä on riittänyt kävijöitä tasaisesti. Tanssien aluksi on myös tanssiopetusta.

– Kävijämäärissä näkee, että lavatanssipaikasta on ollut pulaa, Karjalainen arvioi.

Oikarinen kertoo, että alkukesän kokemuksista on opittu jo paljon. Alueen ja tilojen toimivuudessa ei kuitenkaan ole ollut ongelmia.

Ilo Oulun tapahtuma-alue on keskeisellä paikalla, mutta kuitenkin omassa rauhassaan.

– Me ollaan vielä pikkuisen piilossa. Ensi kesää varten mietitään, että miten saisimme ihmiset löytämään tämän paikan paremmin, Oikarinen toteaa.

Ilo Oulun mukavuusalue kätkee sisäänsä monia erilaisia toimintoja. Hostellissa on ollut yöpyjiä kohtalaisesti. Erityisesti paikan ovat löytäneet ulkomaalaiset matkailijat.

– Hostelli toimii talvellakin, Oikarinen mainitsee.

Elokuussa Karjalainen ja Oikarinen järjestävät Tutka-nuorisofestivaalit. Ne ovat avoimet myös alaikäisille.

– Haluamme tuoda esiin artisteja, jotka jäävät tutkan ulkopuolelle. Meillä esiintyy uusia, nousevia kykyjä ja myös oululaisia artisteja.

Festivaaleilla esiintyy oululainen hiphop-tulokas Spaz Caroon, joka säveltää kappaleensa itse. Lisäksi lavalle nousee niin ikään oululainen räppäriduo Sitku.

Lauantai-illan pääesiintyjä on Audile, joka esittää elektronista future house -musiikkia.

Tutka 2018 järjestetään Ilo Oulussa 10.–11. elokuuta. Perjantaina esiintyvät Eetu Viinikka ja Varttuneet, SAVE ja Sitku, lauantaina Spaz Caroon, Boyat, Audile.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.