Vaalitentti: Katso tal­len­ne Kalevan vaa­li­ten­tis­tä, mukana kuusi ni­me­käs­tä eh­do­kas­ta Oulun vaa­li­pii­ris­tä

Pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tok­sen tor­jun­ta ei ole vi­her­hump­paa – maa­pal­lon läm­pe­ne­mi­nen mah­dol­lis­ta saada kuriin

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Il­mas­to­toi­met ja säh­köis­ty­mi­nen ovat keinoja tais­tel­la ener­gia­krii­se­jä vastaan

Tässä ajassa tarvitaan tulevaisuuteen katsovaa päättäväisyyttä: lyhyellä aikavälillä autetaan heitä, jotka kärsivät kriisistä eniten, ja pidemmällä aikavälillä jatketaan entistäkin voimakkaammin niitä toimia, jotka ehkäisevät uusia fossiilienergian kriisejä.

Yllämme on vakava energiakriisi. Ihmiset totisesti kaipaavat apua tänä talvena, mutta avuksi ei kuitenkaan kannata tarjota keinoja, jotka ajavat meitä syvempään kriisiin, kuten jotkut poliitikot ovat tehneet.

Erityisesti opposition suunnalta on kesän jälkeen alettu viljelemään ajatusta, että ilmastotoimet ovat syypää nykyiseen energiakriisiin. Väite ei ole totta. Jos ilmastopäästöjen vähentämistä ja puhtaampaa teknologiaa ei Suomessa olisi edistetty, tilanne olisi paljon pahempi kuin nyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.