Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Luitko jo tämän: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Ilman sähköä mutta myös ilman ve­nä­läi­siä – elämä jatkuu Kio­vas­sa

Viimeisten pommitusten jälkeenkin 85 prosenttia ukrainalaisista on mielipidetiedustelun mukaan vahvasti sillä kannalla, että vihollisen kanssa ei neuvotella.

Kiovan keskustaan, tuhat vuotta vanhan pyhän Sofian katedraalin viereen, nousee tänäkin vuonna perinteinen joulukuusi. Mitään markkinakojuja kuusen juurelle ei tällä kertaa tule. Kuusi koristellaan sinisin ja keltaisin palloin sekä Ukrainaa sodassa auttavien maiden lipuin.

Lamppuja kuuseen ripustetaan hyvin säästeliäästi energian tuhlauksen välttämiseksi. Kuusi saa oman virtalähteen, ja sen juurella pääsee tarpeen vaatiessa lataamaan matkapuhelinta.

Onko sähköä, toimiiko matkapuhelinverkko, lämpeneekö patteri? Elämä Ukrainan pääkaupungissa on kovin epävarmaa siitä lähtien, kun Venäjän joukkojen Syyrian sodassa kokemusta kerännyt, yrmynaamainen uusi komentaja Sergei Surovikin lokakuun alussa aloitti säännölliset terroripommitukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.