Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Il­ma­jo­ki-leh­den pää­toi­mit­ta­ja ei tai­pu­nut vai­ku­tu­sy­ri­tyk­seen, lo­mau­tet­tiin seu­raa­va­na päivänä – Pai­kal­lis­leh­den si­säi­nen pai­nos­ta­mi­nen johti lopulta ir­ti­sa­nou­tu­mi­seen, tästä on kyse

Maaliskuussa Ilmajoki-lehden päätoimittaja lomautettiin kunnallispoliitikkoa koskevan uutisen seurauksena. Hänen mukaansa lehden sisältöön on yritetty vaikuttaa aiemminkin lehden kustantajan eli hänen työnantajansa taholta.

Paikallislehtien riippumattomuus on noussut viime aikoina julkiseen keskusteluun Ilmajoki-lehden tapauksen myötä. Arkistokuva.
Paikallislehtien riippumattomuus on noussut viime aikoina julkiseen keskusteluun Ilmajoki-lehden tapauksen myötä. Arkistokuva.
Kuva: ERIIKA AHOPELTO

Ilmajoki-lehden entinen päätoimittaja Terhi Pirilä-Porvali kertoi Ilkka-Pohjalaiselle 12. kesäkuuta antamassaan haastattelussa, että hän irtisanoutui työstään painostusyritysten vuoksi.

Lehteä kustantava yhtiö Ilmajoki-lehti Oy ei Pirilä-Porvalin mukaan tukenut päätoimittajaa työssään, vaan pyrki toistuvasti vaikuttamaan lehden sisältöön.

Tapahtumaketju alkoi kunnallispoliitikoista

Maaliskuussa Ilmajoen kunnanvaltuutettu Timo Tuuri (kesk.) saapui espanjasta lomamatkalta, ja osallistui kuuden päivän päästä kunnanvaltuuston kokoukseen. Tuurin olisi kunnan ohjeiden mukaisesti pitänyt jäädä karanteeniin kahden viikon ajaksi. Ilmajoki-lehdessä kirjoitettiin asiasta uutinen.

Edellisenä päivänä Tuuria koskevan uutisen julkaisusta, Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski lähetti Pirilä-Porvalille sähköpostin, jossa hän toivoi, ettei juttua julkaistaisi. Hän on myöhemmin kertonut Kuntalehden haastattelussa, että ajatteli tällä ehkäisevänsä koronapaniikin lietsomista kuntalaisissa.

Pirilä-Porvali ei vastannut Pirttikosken sähköpostiin, ja juttu julkaistiin suunnitellusti. Seuraavana päivänä hänet lomautettiin päätoimittajan työstä. Päätöksen lomautuksesta teki lehden kustantajayhtiön Ilmajoki-lehti Oy:n hallitus.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.