Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Haapajärvi: Kau­pun­ki tekee ri­kos­il­moi­tuk­sen en­tis­ten joh­ta­jien toi­min­nas­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikä­ih­mis­ten vi­ri­ke­toi­min­nan vä­häi­syys hä­lyt­tä­väl­lä tasolla

THL:n teettämän asiakaskyselyn mukaan yhteensä yli 36 000 ikäihmistä kotihoidossa ja hoivakodeissa ei ole ulkoillut kertaakaan korona-aikana viime vuonna.

Tämä tieto ei yllättänyt minua. Koronavuoden aikana olen työntekijän roolissa nähnyt konkreettisesti omaisten poissaolon merkityksen hoivayksiköiden arjessa. Normaaliolosuhteissa nämä ylimääräiset käsiparit antavat hoitajille mahdollisuuden ikäihmisten virikkeellisempään hoitoon.

Toivottavasti kenellekään päättäjälle tai päättäjäksi hamuavalle ei tullut yllätyksenä se tieto, että hoitajilla ei yleensä jää päivän aikana muuhun aikaa kuin varsinaiseen hoitotyöhön.

Nyt koronavuotena tämä mitoitusten raadollisuus on tullut karulla tavalla esiin. Hoitajamitoitusten kasvu on siis enemmän kuin tervetullut asia palvelun laadun varmistamiseksi.

"Miksi ei vaikkapa kerran lukukaudessa peruskoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden oppitunnit voisi olla ikäihmisten ulkoilutusta, kuvaamataitoa tai musiikkia?"

Täällä Oulussa, oma ehdotukseni ikäihmisten viriketoiminnan lisäämiseksi on se, että kuntakokeilusta (kuntouttava työtoiminta/työkokeilu/palkkatuki) kohdennetaan resursseja ikäihmisten viriketoimintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.